Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2021
Αυξημένη κατά τη διάρκεια όλου του σαββατοκύριακου ήταν η διακίνηση των πολιτών στην περιοχή Τροόδους με την Αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός για επιτήρηση της κατάστασης.
Σε αυτό το πλαίσιο και βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας η πρόσβαση προς το Τρόοδος την Κυριακή, ήταν ελεγχόμενη από μέλη της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια αποφυγής συνωστισμού.
Εξάλλου και η πρόσβαση προς την πλατεία επιτρεπόταν μόνο σε μικρό αριθμό οχημάτων κάθε φορά.
Έστειλαν 6 στο 8998 και βρέθηκαν στο Τρόοδος
Πολλοί φαίνεται ότι ήταν οι πολίτες που επέλεξαν να αθληθούν στις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Τροόδους αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να αλλάξουν έστω και για λίγο σκηνικό, αφού η χώρα μας βρίσκεται προς το παρόν σε καθεστώς lockdown.
Υπομονετικά περίμεναν τη σειρά τους οι πολίτες, με τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρούν σε σχετικές υποδείξεις προς αποφυγή συμφόρησης στην πλατεία Τροόδους.
Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, με βαριά ρούχα, γάντια και σκουφιά οι Κύπριοι απόλαυσαν τη βόλτα τους στο κατάλευκο τοπίο, μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια, ώστε να επιστρέψουν έγκαιρα στα σπίτια τους πριν από την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ στις 21:00 το βράδυ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Τρόοδος.
Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι το Σάββατο πολλοί συμπολίτες μας είχαν μεταβεί στο Τρόοδος, όμως την Κυριακή, όπως δήλωσε, τροποποιήθηκαν τα σχέδια λόγω του ότι είχε παρατηρηθεί αυτή η αυξημένη κοσμοσυρροή, αποκλείοντας τους δρόμους προς την περιοχή.
Την Κυριακή η πρόσβαση ήταν ελεγχόμενη και δυστυχώς υπήρξαν καταγγελίες διάφορων πολιτών, είτε για λανθασμένο μήνυμα είτε για τις μάσκες. Συνολικά χθες, καταγγέλθηκαν 34 πολίτες ότι παραβίαζαν τα μέτρα.
«Οι περισσότεροι είχαν τοποθετήσει το σημείο 6 στο 8998 αλλά λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής, ήταν πολύ δύσκολος ο έλεγχος των προσώπων αυτών» ανέφερε ο κύριος Ανδρέου.
Παράλληλα συμπλήρωσε ότι παροτρύνονταν οι πολίτες να μεταβούν και σε άλλα μονοπάτια της φύσης για να μην γίνεται αυτός ο συγχρωτισμός στην συγκεκριμένη περιοχή του Τροόδους.
Ελεγχόμενη θα είναι η πρόσβαση και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Τρόοδος.
Σχετικά
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες