Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2021
Ιδανική πρόταση για αποδράσεις εν μέσω καραντίνας αποτελεί το Εθνικό Δασικό Πάρκο Λεμεσού... Πρόκειται για μια πανέμορφη όαση πρασίνου, σε πολύ μικρή μάλιστα απόσταση από την πόλη.
Το πάρκο βρίσκεται σε απόσταση 6 km βόρεια από το κέντρο της Λεμεσού και αποτελείται από μία έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει πλούσια βλάστηση, με πεύκα, κυπαρίσσια, ευκάλυπτους, ελιές και χαρουπιές, όπως επίσης και θάμνους (σχινιές, και λαδανιές), αλλά και πολλά ακόμα είδη χαμηλής βλάστησης.
Επίσης, το εν λόγω σημεία διαθέτει μονοπάτια περιπάτου και μελέτης της φύσης όπως και θέσεις θέας, οι οποίες σού επιτρέπουν να χαζεύεις τη Λεμεσό από ψηλά. Όσο για το μονοπάτι του, αυτό είναι κυκλικό εξ ου και σου επιτρέπει να διασχίσεις όλη την έκτασή του, περπατώντας σε δρομάκια που πλημμυρίζουν αρώματα και χρώματα. Από τις πρόσφατες μάλιστα προσθήκες στις διευκολύνσεις που προσφέρει το πάρκο είναι και ο ποδηλατόδρομος, στρωμένος με άσφαλτο, ώστε να μπορεί κανείς να απολαμβάνει άνετες και ασφαλείς βόλτες μέσα στο πράσινο.
Στον χώρο αυτό έχουν δημιουργηθεί και εγκαταστάσεις για πικ - νικ κάτω από όμορφα, ξύλινα κιόσκια, δίπλα σε μια μεγάλη παιδική χαρά για στιγμές διασκέδασης κάθε ώρα της ημέρας.
Πραγματικά, μιλάμε για μία όαση μέσα στην πόλη! Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα υπάρχει ένα όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στην Παναγία Γλυκιώτισσα.
Σχετικά


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής