News , Guide

Μάθε να ταξιδεύεις και με τα μάτια

Αφού το χρειάζεσαι, έτσι δεν είναι;

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021

Οι μέρες σου ίσως να είναι πιο δύσκολες από ότι το περίμενες.  Μια η πανδημία του κορωνοϊού, μια οι υποχρεώσεις σου και από την άλλη οι εκκρεμότητες που δεν σε αφήνουν στην ησυχία σου.  Και σίγουρα, λίγο ή πολύ σε προβληματίζει το γεγονός ότι δεν μπορείς να ταξιδεύεις μέσα ή έξω της Κύπρου.

Ίσως για σένα, τα ταξίδια να ήταν πάντα ένας λόγος για να νιώθεις γεμάτος και ορεξάτος.  Μέχρι να φτιαχτούν τα πράγματα ρίξε μια ματιά στο πιο κάτω κειμενάκι.  Πολλές φορές, η λύση σ’ αυτά που μας προβληματίζουν, είναι τα ταξίδια που μπορούμε να κάνουμε και με τα μάτια. Τι λες;

Άλλωστε, υπάρχουν πολλές φορές που αναρωτιέσαι πώς μπορείς να ξεφύγεις από το άγχος και τις υποχρεώσεις σου.  Ακόμα, πιθανόν να σκέφτεσαι διάφορες εναλλακτικές λύσεις για να νιώσεις λίγο πιο ζωντανός.  Αυτό που θα σε βοηθήσει, είτε είσαι στο σπίτι, είτε στη δουλειά είναι να ονειρεύεσαι ότι ταξιδεύεις.  Όπου κι αν βρίσκεσαι, μάθε να τα ταξιδεύεις με τα μάτια.

Σου δίνουν φτερά
Ταξιδεύοντας με τα μάτια μπορείς να καταλάβεις το αληθινό νόημα της ζωής.  Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου εσένα να νικάς τα πάντα.  Εσένα να πετάς μέχρι και τον ουρανό και να ραντίζεις με ροδόσταγμα όλες τις στιγμές σου.

Καμιά φορά χρειάζεται να είσαι ονειροπόλος, γιατί έτσι μπορείς να δεις περισσότερα χρώματα.  Μπορείς ακόμα να αντιληφθείς την αξία του να είσαι «ανοικτός» σε όλα.  Αν εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να ονειρεύεται όπου και να είσαι, θα δεις ότι το χαμόγελό σου να σχηματίζεται.

Όχι δειλά-δειλά, αλλά γρήγορα και παντοτινά

Γεμίζεις αυτοπεποίθηση 
Κοίταξε γύρω σου τις ομορφιές που υπάρχουν.  Μύρισε ό, τι όμορφο δεν μύρισες μέχρι σήμερα και γεύσου τα πιο γλυκά πράγματα στον κόσμο.  Παρατήρησε τα μάτια των διπλανών σου πόσο σπουδαία μπορούν να μιλήσουν.

Γιατί τα εκπαίδευσαν να μιλάνε εκεί που οι λέξεις αδυνατούν να βγουν μπρος τα έξω.  Διότι τα έμαθαν να μην ξεχωρίζουν τίποτα και κανέναν.  Και έτσι μπορούν πλέον να κυνηγούν τα χαρούμενα στοιχεία της ζωής, γεμίζοντας αυτοπεποίθηση.

Νιώθεις πάντα ικανοποιημένος/η
Οι σκέψεις που μπορείς να κερδίσεις από το να ταξιδεύεις με τα μάτια, δημιουργούν τις πιο όμορφες εικόνες στο μυαλό σου. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις επειδή δεν μπορείς να πας σ’ ένα μέρος νιώσε ικανοποιημένος/η με το τι μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή.

Δυστυχώς ή ευτυχώς στη ζωή σου δεν μπορείς να έχεις εδώ και τώρα αυτό που ζητάς• εκτός κι αν είναι κάτι πολύ εφικτό να γίνει.  Νιώσε ικανοποιημένος με ό, τι έχεις τη δεδομένη στιγμή.  Κι αν χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω προετοίμασε το έδαφος.

Αναζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πράγμα που θες.  Διάβασε, ερεύνησε γι’ αυτό και θέσε τους μελλοντικούς στόχους.  Μ’ αυτό τον τρόπο, να’ σαι σίγουρος/η, ότι η μέρα αυτή που ονειρεύεσαι θα’ ρθει.  Επειδή ταξίδεψες μέχρι εκεί που μπορούσες.  Επειδή ταξίδεψες περισσότερο με τη σκέψη και τα μάτια.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close