News , Guide

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για το «ξεκλείδωμα»

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος Υπουργού Υγείας στις 12.30

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ενέκρινε τα μέτρα με τα οποία θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν δια στόματος Υπουργού Υγείας στις 12.30.

Με τα μάτια στραμμένα στους νοσηλευόμενους και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, προσχωρεί η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείο Υγείας, στην αποκλιμάκωση των μέτρων.  Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, δρ. Μαρία Κολιού, ανέφερε πως, «θα είναι μια καλή αρχή αυτό θα ζήσουμε από την επόμενη βδομάδα», ενώ εξήγησε το σκεπτικό των αποφάσεων που αφορούν τα εμπορικά κέντρα, τις εκκλησίες και τους γάμους.

Συγκεκριμένα η δρ. Κολιού, είπε πως η επιδημιολογική ομάδα δεν θεωρεί ορθή την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων τουλάχιστον για τις δύο πρώτες βδομάδες αποκλιμάκωσης των μέτρων. «Το άνοιγμα τομέων της Οικονομίας, γίνεται με την προϋπόθεση των συχνών δειγματοληπτικών ελέγχων και θα πρέπει να δούμε εάν το διάστημα αυτό λειτουργήσει. Είναι καθοριστικής σημασίας να δούμε πως θα δουλέψει αυτό το σύστημα με τα μικρά καταστήματα πρώτα».

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των εκκλησιών με πιστούς η δρ. Κολιού είπε πως προσωπικά πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εκκλησιασμό. «Η αλήθεια είναι πως δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα αλλά πιστεύω πως σύντομα θα ανοίξουν οι εκκλησίες με τον τρόπο που άνοιξαν παλαιότερα.

Σχετικά με τους γάμους η δρ. Κολιού, εξήγησε πως «είναι σημαντικός τομέας που απασχόλησε πολύ. Εάν δεν υπάρξει πισωγύρισμα  θα μπορέσουν σύντομα να γίνουν γάμοι . Είναι όμως καλύτερα να ανοίξουμε σταθερά και με μικρά βήματα. Να δώσουμε σημασία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και όλα θα γίνουν πιο εύκολα στη συνέχεια».

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close