Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2021
Το να μεταφερθούν από το χαρτί στην μεγάλη οθόνη φυσικά και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, με το βιβλίο Τhe Dig να γίνεται ταινία για το Netflix και να ήδη είναι διαθέσιμη.
Το The Dig είναι μια βιογραφική ταινία εποχής που έχει στόχο να αποδώσει φόρο τιμής στον αρχαιολόγο Μπάζιλ Μπράουν, ο οποίος λίγο πριν ξεκινήσει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος, ο «πόλεμος του αέρος κι όχι του εδάφους» όπως τον αναφέρουν στην ταινία, έκανε μια ιστορική ανασκαφή στο Σάτον Χου, στα πέριξ της έπαυλης της Ίντιθ Πρίτι.
Στην ιστορία της ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο του Τζον Πρέστον, η κ. Πρίτι προλαμβάνει τον Μπράουν για να κάνει μόνος του την ανασκαφή σε μια τεράστια έκταση χωραφιών στο σπίτι της, όπου διάφορα υπερυψωμένα σημεία δίνουν ένα δείγμα για το τι μπορεί να κρύβεται κάτω από το χώμα.
Ο Μπράουν κάνει την ανασκαφή μόνος του, με μόνη βοήθεια δύο νεαρά παλικάρια που ζουν κι εργάζονται για την Πρίτι. Αφού αρχίζει να υφαίνεται ένας πιο ανθρώπινος και βαθύς δεσμός μεταξύ των δύο, ειδικά μετά το χώμα που σκέπασε τον Μπράουν και παραλίγο να πεθάνει, αλλά και τον δεσμό που αναπτύχθηκε με τον γιο της Πρίτι, τον Ρόμπερτ, βλέπουμε πως αλλάζουν οι συνιστώσες των συναισθημάτων ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που φέρουν ένα παρελθόν άγνωστο για τον άλλον.
Ο Μπράουν φτάνει στην αποκάλυψη ενός θαμμένου πλοίου που είχε χρησιμοποιηθεί ως ταφικός τύμβος και αυτομάτως επεμβαίνουν στη διαδικασία οι μεγάλες αρχαιολογικές δυνάμεις από το Μουσείο του Ίπσουιτς και το Βρετανικό Μουσείο. Μια ομάδα 10 ατόμων σχεδόν ολοκληρώνει την ανασκαφή στην οποία βρίσκονται κτερίσματα, χρυσά κοσμήματα που υποδεικνύουν ότι η πρόβλεψη για τάφο των Βίκινγκς είναι άστοχη και πρόκειται για αγγλοσαξονικό τάφο που ανάγεται στις αρχές του Μεσαίωνα.
«Ο σκοτεινός Μεσαίωνας δεν είναι μια σκοτεινός» αναφωνεί μεταξύ μπύρας και σκοτεινής παμπ ο επικεφαλής Τσαρλς Φίλιπς.
Η σκηνοθεσία είναι από τον Simon Stone, ενώ παίζουν οι Ralph Fiennes, Lily James, Carey Mulligan, Johnny Flynn, Ben Chaplin, Ken Stott, Archie Barnes, κ.ά.
Σχετικά

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.