Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2021
Στο κρατικό ραδιόφωνο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου λίγες μέρες πριν από το δεύτερο και κυριότερο θα έλεγε κανείς άνοιγμα της κοινωνίας, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται και παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της δεύτερης αποκλιμάκωσης.
Ο κ.Ιωάννου εισαγωγικά είπε ότι το άνοιγμα γίνεται γιατί πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι όποιες χαλαρώσεις είναι αντικείμενο εισηγήσεων και ακολούθως αξιολογήσεων από ειδική διυπουργική ομάδα. Είπε επίσης ότι αναμένεται μια αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη βδομάδα όταν δηλαδή θα επέλθει η σταδιακή αποκλιμάκωση. Ο περιορισμός των εξάρσεων επανέλαβε θα επιτευχθεί με τα μαζικά τεστ, ένα από τα ισχυρότερα όπλα της Κυβέρνησης. Μόνο σε 4 μέρες πραγματοποιήθηκαν 110 χιλιάδες τεστ σημείωσε ο Υπουργός.
Ο Υπουργός ερωτήθηκε για το πότε ανοίγει η εστίαση και αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει ακόμη και εντός του μήνα. Ο κ.Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κάτι τέτοιο ενώ παρέπεμψε στα παραδείγματα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που είτε κλείνουν εκ νέου είτε βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλες εξάρσεις του ιού.
Ο κ.Ιωάννου κληθείς να απαντήσει στην κριτική την οποία δέχεται τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο αναφορικά με τη λήψη μέτρων, τόνισε ότι στην πολιτική είναι αναμενόμενη η κριτική. «Λογικό να υπάρχει κριτική. Οφείλουμε όμως να δούμε τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε ο Υπουργός ενώ παράλληλα είπε ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούν τι εννοούμε όταν λέμε «πανδημία». Τόνισε επίσης ότι έγιναν λάθη τα οποία διορθώθηκαν άμεσα. «Ουδείς αλάνθαστος. Κάναμε λάθη..», ανέφερε ο κ.Ιωάννου.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Υπουργός είπε ότι τέλος του μήνα αναμένουμε 70 χιλιάδες εμβόλια από την Astrazeneca. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο αρχικός προγραμματισμός που είχε γίνει τον Οκτώβρη έλεγε για 100 χιλιάδες εμβόλια εντός Δεκεμβρίου τότε γίνεται αντιληπτό ότι αυτός άλλαξε κατά πολύ και αυτό οφείλεται στις διαφοροποιήσεις που έκανε η ίδια η εταιρεία της Astrazeneca, ξεκαθάρισε ο Υπουργός.
Σχετικά
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026
Η Louis Hotels υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με ένα μοναδικό Christmas Breakfast στο Hilton Nicosia!
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το νέο concept της Louis Hotels «Here I Belong», που αναδεικνύει τη φιλοσοφία του Ομίλου γύρω από την ποιοτική φιλοξενία, τη συναισθηματική σύνδεση και την αίσθηση του ανήκειν
Γιορτινές νότες και φιλανθρωπική μαγεία από το ENAVSMA Foundation στο Annabelle Hotel
Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τη στήριξη του ENAVSMA Foundation
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026
Η κατάταξη περιλαμβάνει συνολικά τις 100 πόλεις που, σύμφωνα με την έρευνα, διαμορφώνουν το αστικό μέλλον του πλανήτη
Η πιο προσιτή πόλη του κόσμου για να ζει κανείς
Κάθε χρόνο στο Time Out, κάνουν έρευνα σε χιλιάδες κατοίκους των πόλεων σχετικά με τις πόλεις τους
Οι πιο hot city break προορισμοί στην Ευρώπη για Χριστούγεννα
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες σεζόν των τελευταίων ετών
Οι καλύτερες και πιο οικονομικές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη για μια εκδρομή της τελευταίας στιγμής
Οι «πιο χριστουγεννιάτικες» διακοπές στην Ευρώπη