News , Guide

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να θυμηθείς (και σήμερα)

Τρεις σκέψεις που δεν πρέπει να ξεχνάς με τίποτα!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2021

Αυτές οι δύσκολες μέρες ενόψει της πανδημίας και φυσικά των χιλιάδων άλλων πραγμάτων που μας κάνουν να σκεφτόμαστε αρνητικά, μας φέρνουν πολλές φορές σε μία αδιέξοδο και σε πολλά ερωτήματα.

Φροντίζουμε όμως για σένα, να υπενθυμίζουμε την ομορφιά της ζωής και αυτά τα μικρά και απλά πράγματα που σίγουρα θα σε κάνουν να νιώσεις λίγο καλύτερα και λίγο πιο όμορφα.  Το πιο σημαντικό, πριν κάνεις το βήμα να διαβάσεις το υπόλοιπο κείμενο, είναι να πιστέψεις πως πράγματι, όλα έχουν την ομορφιά τους, όσο κι αν δεν τη βλέπεις.  Άλλωστε, σ’ αυτή τη ζωή δεν έχει τίποτα άσχημο.  Είναι παρά μόνο ατέλειες με ιδιαίτερη ομορφιά.

Αφέσου στην απλότητα
Η απλότητα στην καθημερινή σου ζωή και στις σχέσεις σου, σε βοηθάνε να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.  Πιο ειρηνικό και πιο ανθρώπινο.  Άλλωστε, όλα έχουν την ομορφιά τους, όσο κι αν δεν τη βλέπεις.

Χρειάζεται να την αισθανθείς και να την σφραγίσεις στην όρασή σου, στην ακοή και στην όσφρησή σου.  Αφέσου στην απλότητα, χωρίς υπερβολικά «πρέπει», «μα» και «όχι».  Δες την ομορφιά των πραγμάτων, χωρίς να σκοτίζεσαι.

Ακόμα και μια άσχημη εμπειρία έχει και την ομορφιά της.  Είναι αυτές οι ατέλειες, με ιδιαίτερη ομορφιά, τις οποίες θυμάσαι αργότερα και παίρνεις δύναμη.  Πρόκειται για εκείνα τα βλέμματα, τα γερασμένα χέρια, τα κουρασμένα μάτια τα οποία παρατηρείς και αναγνωρίζεις τον εαυτό σου.

Εστίασε στις απλές στιγμές
Οι απλές στιγμές είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς ότι τα πιο μικρά και «αδύναμα» είναι αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο.  Εστίασε στις απλές στιγμές.  Σε μια καλή κουβέντα και σ’ ένα περαστικό χαμόγελο, αλλά και βλέμμα.
Φίλησε στο μέτωπο τη γιαγιά και τον παππού.  Πάρε από το χέρι το χέρι της μαμάς και του μπαμπά.  Πιες ένα κρύο ρόφημα με τον/την αγαπημένη σου και δείτε ταινία μαζί.  Μαγείρεψε με τα παιδιά σου, χωρίς φωνές και γκρίνιες για την ακαταστασία.

Μύρισε τα όμορφα πράγματα, άγγιξέ τα, άκουσέ τα και φύλαξέ τα στο κουτί της καρδιάς σου.

Μάθε να παρατηρείς και όχι να κάνεις παρατηρήσεις
Άλλο το «παρατηρώ» και άλλο το «κάνω παρατηρήσεις».  Εσύ ποιο πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο για τη βελτίωσή σου ως άνθρωπος;

Το να παρατηρείς και να κάνεις παρατηρήσεις είναι ένα στοιχείο, αρνητικό και τοξικό.  Για σένα και για τους γύρω σου.  Αν θες πραγματικά να απολαύσεις μια στιγμή ή μια κατάσταση, μάθε να παρατηρείς τις ατέλειες.  Αυτές που για κάποιους είναι ανούσιες και ασήμαντες.

Ξεχνάς όμως ότι αυτές οι ατέλειες ξεχωρίζουν από χίλια μίλια.  Και όταν κάτι ξεχωρίζει, πάει να πει ότι έχει ουσία και σημαντικό νόημα.  Γι’ αυτό, τις ατέλειες, αυτές τις ιδιαίτερες να τις λατρεύεις και να τις αποδέχεσαι.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close