Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2021
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει δεύτερο κύκλο παραστάσεων με την επιτυχημένη και πάντα επίκαιρη κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου “Ράους”, από τις 12 Φεβρουαρίου 2021, μέχρι τις 7 Μαρτίου 2021, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.
“Πάρτε ένα μπουρδέλο και βάλτε μέσα τρεις μικροαστούς, μια πόρνη με ερωτικά προβλήματα, ένα θαυμαστή της Μαρινέλας, μια ψυχασθενή μπαλαρίνα, ένα μετανοημένο εραστή και μια εικόνα του Άγιου Χριστόφορου του αλλήθωρου. Κλείστε τους εκεί για 83 λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι μια εκρηκτική κωμωδία, που θα θυμάστε για πάρα πολύ καιρό.”
Περίληψη. Ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών -με τη σύζυγό του - και μία νοσοκόμος, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτίριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα... πορνείο. Οι ενοικιαστές του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα.
Μετά από “ώριμη σκέψη” αποφασίζουν να συνεργαστούν όλοι μαζί και έτσι ιδρύουν έναν ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο, εισπράττοντας την αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Οι δουλειές πάνε μια χαρά μέχρι που η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοινώνει αυστηρό έλεγχο όλων των πολιτιστικών συλλόγων της χώρας.
Έχουν δύο βδομάδες καιρό να στήσουν μια θεατρική παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή και να την παρουσιάσουν στον Ευρωπαίο Επίτροπο. Ή θα προλάβουν να γίνουν ηθοποιοί, ή θα πάνε παρέα στη φυλακή.
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι Ηθοποιοί: Έλενα Χατζηαυξέντη, Πέτρος Γιωρκάτζης, Ελένη Σιδερά, Αλέξανδρος Παρίσης, Παντελίτσα Λοίζου, Μυρτώ Κουγιάλη, Άντονυ Παπάμιχαηλ, Χρήστος Γιάγκου.
Τακτικές παραστάσεις στη Λευκωσία: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 6.30 μ.μ. από τις 12 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου 2021.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές), 10 ευρώ(παιδικό)
Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22818999 & 99621845.
Σχετικά

«Ματζιελλεμένες»: Μια θεατρική παράσταση στην πιο όμορφη ταράτσα
Στην ταράτσα του καφενείου Ερμής στη Λάρνακα

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου, περιοδεύει σε όλο το νησί
H καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ για το 2025 σε συνεργασία με τις Point To Contemporary Theater και Anyhow Theatre Ensemble

“Faust'' από τη θεατρική ομάδα ενηλίκων της Σχολής ΘΕΑΜΑΡΤ
Διασκευή έργων των Marlow και Goethe

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί σε ακρόαση για την Πειραματική Σκηνή ΘΟΚ
Για τις ανάγκες της παραγωγής δύο θεατρικών έργων της Πειραματικής Σκηνής

Επιπλέον διαθέσιμα εισιτήρια για την παράσταση "Μαθήματα Κωμωδίας" του Θοδωρή Αθερίδη στην Κύπρο
Μόλις «άνοιξαν» καλές διαθέσιμες θέσεις της τελευταίας στιγμής!

Ο ΘΟΚ κάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πρεμιέρα στο Κουρίου!
Με την παράσταση Χορικά Ύδατα σε κείμενο-σκηνοθεσία της Λίνας Νικολακοπούλου

"Η Θάλασσα κι ο Γέρος" με τον Τάσιο Νούσια, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο
Η επιτυχημένη παράσταση της Ελλάδας που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνκσι και που βασίζεται στο αριστούργημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ"

Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Με τεχνικές του αφηγηματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική επί σκηνής εκτελεσμένη από τους ίδιους τους ηθοποιούς της παράστασης

Το ΘΕ.ΠΑ.Κ παρουσιάζει την κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, Ο Φιάκας
Η κωμωδία παρουσιάζεται ξανά, μετά από 26 χρόνια, αναβιώνοντας μία παράσταση που αποτέλεσε, το 1999, τη δεύτερη θεατρική παραγωγή του Θ.Ε.ΠΑ.Κ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Βασίλης Παπαβασιλείου
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σπουδαίος σκηνοθέτης, μεταφραστής, ηθοποιός και δάσκαλος Βασίλης Παπαβασιλείου, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο του ελληνικού θεάτρου.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Νέα ημερομηνία για την παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη
Αλλαγή ημερομηνίας παραστάσεων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι προτιμάτε» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Η επιλογή των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη