Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2021
Για τις δύο επόμενες μεγάλες καταστροφές, που θα πλήξουν τον κόσμο στο άμεσο μέλλον, μίλησε ο Μπιλ Γκέιτς σε διαδικτυακή εκπομπή.
Ο Γκέιτς, ο οποίος είχε προβλέψει το 2015 το ξέσπασμα μιας πανδημίας, όπως αυτή του COVID-19, δήλωσε στον Ντέρεκ Μούλερ, στο δημοφιλές κανάλι του YouTube «Veritasium», ότι «η κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» είναι δύο καταστροφές για τις οποίες τα ανθρώπινα όντα δεν είναι προετοιμασμένα.
Μιλώντας για τη βιοτρομοκρατία, ο Γκέιτς είπε ότι ένα άτομο μπορεί πλέον εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό και οι πιθανότητες να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται φυσικά όπως ο COVID-19.
Προσέθεσε, επίσης, ότι αν προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα μετρήσει έναν αριθμό θανάτων μεγαλύτερο από της τρέχουσας πανδημίας. Και δεδομένου ότι είναι ανθρωπογενές, θα έχει την πιθανότητα να συμβαίνει κάθε χρόνο.
Σχετικά με την κρίση του COVID-19, είπε ότι «δεν υπάρχει καλή αίσθηση» με κάτι τέτοιο. «Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», είπε ο Γκέιτς.
Το 2015, ο Μπιλ Γκέιτς σε ένα Ted Talk δηλώνοντας είχε πει ότι ένας πολύ μολυσματικός ιός θα καταστρέψει την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον. Ο Γκέιτς το προέβλεψε αυτό αμέσως μετά το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2014.
«Ο κόσμος απλά δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει μια ασθένεια, μια ιδιαίτερα μολυσματική γρίπη, για παράδειγμα, που μολύνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων πολύ γρήγορα», είπε.
«Από όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να σκοτώσουν 10 εκατομμύρια ανθρώπους ή περισσότερους, το πιο πιθανό είναι η επιδημία», πρόσθεσε.
Σχετικά
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες