Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021
Η Λεωφόρος Κάππαρη στο Παραλίμνι αναμένεται να αναβαθμιστεί σε περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Παραλιμνίου με έργα που αναμένεται να κοστίσουν πέραν των 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε διαγωνισμό στις 8/2/2021 για τη βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι.
Ο διαγωνισμός αφορά νέο οδικό δίκτυο το οποίο αποτελείται από το κύριο οδικό δίκτυο μήκους 2,07 χλμ. και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους 1,0 χλμ. περίπου. Το Έργο αποτελεί μια βασική υποδομή για την περιοχή του Παραλιμνίου, η οποία θα αναβαθμιστεί λειτουργικά, ποιοτικά και αισθητικά.
Συγκεκριμένα, το Έργο αφορά το μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη που ξεκινά 270 μέτρα βόρεια του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και τερματίζεται στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με την πόλη της Αμμοχώστου (επέκταση της Λεωφόρου Κέννεντυ). Στο Έργο θα γίνει επίσης βελτίωση της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου σε μήκος της τάξης των 320 μ. και μίας παρόδιας οδού της, της οδού Απόλλωνος σε μήκος της τάξης των 150 μ., καθώς και δημιουργία νέου δευτερεύοντος οδικού δικτύου της τάξης των 260 μ. κοντά στην οδό Λευκάδος. Οι υπόλοιπες παρόδιοι οδοί που εμπίπτουν τα όρια του έργου θα βελτιωθούν σε μήκος της τάξης των 30 μ. από τον κύριο δρόμο η κάθε μία, με εξαίρεση την πρόσβαση στην οδό Λευκάδος η οποία θα καταργηθεί.
Το κύριο οδικό δίκτυο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης εκατέρωθεν (παράλληλη στάθμευση), πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου εκατέρωθεν, ποδηλατόδρομο πλάτους 2.60 μ. στη δεξιά πλευρά του δρόμου, διαβάσεις πεζών και κόλπους στάσης λεωφορείων.
Στα τελευταία 250 μ. περίπου θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος.
Το δευτερεύον οδικό δίκτυο αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με πεζοδρόμια. Στην οδό Γιωρκή Παραδοπούλου κατασκευάζεται επίσης ποδηλατόδρομος στη βόρεια πλευρά του δρόμου.
Το Ρυθμιστικό Σχέδιο εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.
Το κόστος του Έργου, το οποίο θα αναληφθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, εκτιμάται σε €6 εκατ. Η έναρξή του αναμένεται να γίνει εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου και η διάρκεια εκτέλεσής του είναι 24 μήνες.
Σχετικά
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου
Αν θες να αρχίσεις τις σπουδές σου στο κρασί, αυτό σε αφορά
Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κρασί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Η Lidl Κύπρου ενισχύει την εκπαιδευτική κοινότητα με επίκεντρο τη βιωσιμότητα μέσα από το 5ο mind REset
Σχεδόν 60 εκπαιδευτικοί από όλη την Κύπρο συμμετείχαν στην επιμόρφωση του προγράμματος mind REset, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη σχολική κοινότητα
Χειμερινές αποδράσεις στα κυπριακά βουνά: 10 boutique καταλύματα που θα σε μαγέψουν
Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ζεστές φωτιές, τζακούζι και ησυχία μέσα στη φύση — οι πιο ονειρεμένοι ξενώνες για ρομαντικά Σαββατοκύριακα και αποδράσεις χαλάρωσης.
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 6 προορισμούς, με τιμές από €14.99!
Από το Αεροδρόμιο Πάφου, οι επιλογές είναι δελεαστικές και καλύπτουν προορισμούς για κάθε ταξιδιώτη
Μπολόνια: Γιατί αξίζει να την επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία
Τρεις λόγοι για να βρεθείς σε αυτή την πόλη της Ιταλίας