Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2021
Το αργότερο από σήμερα το απόγευμα (15/02) θα αρχίσει να επηρεάζεται η Κύπρος από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η Κύπρος θα επηρεαστεί από ένα κυκλωνικό σύστημα, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, που επηρέασε αρχικά την Δυτική Ευρώπη και στη συνέχεια τα Βαλκάνια.
Μιλώντας στην εκπομπή, Μεσημέρι και Κάτι, ο κος Νικολαΐδης εξήγησε πως από το απόγευμα θα παρατηρηθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές. Ενδεχομένως, να δώσουν κυρίως στα παράλια καταιγίδες και χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
«Τα χαρακτηριστικά του είναι η χαμηλή θερμοκρασία και οι χιονοπτώσεις», είπε.
Αύριο η θερμοκρασία στο εσωτερικό της Κύπρου θα φτάσεις στους 13 βαθμούς Κελσίου. «Πρόκειται για βουτιά του υδραργύρου», είπε χαρακτηριστικά ο κος Νικολαΐδης.
Την Τετάρτη, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει πιθανόν μέχρι τους 10 βαθμούς της Κλίμακας Κελσίου.
Παράλληλα ο κος Νικολαΐδης είπε πως οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τις κορυφές του Τροόδους, θα επεκταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικά σε περιοχές των υψηλότερων ορεινών ενώ την Τρίτη θα επεκταθούν και σε περιοχές των χαμηλότερων ορεινών.
Ενδεικτικά ο κος Νικολαΐδης είπε ότι αναμένεται να χιονίσει στο Κοιλάνι, στον Αγρό, στα Πλατάνια, στον Πρόδρομο, στην Κυπερούντα και αλλού.
Την Τετάρτη υπάρχει ενδεχόμενο να χιονίσει σε περιοχές όπως ,στους Καπέδες, στη Λυσό, στον Πύργο Λεμεσού, στο Σαιττά, στο Ξυλιάτο και αλλού. «Είναι περιοχές που αναμένεται να υπάρξει ελαφριά χιονόπτωση. Να μην περιμένουμε ότι θα κάνουμε σκι στους Καπέδες. Θα πέσει απλά χιόνι», είπε τέλος ο κος Νικολαΐδης.
Σχετικά

5 πανέμορφα και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Αν λοιπόν αυτό το καλοκαίρι θέλετε και εσείς κάτι περισσότερο… ανεξερεύνητο, πάρτε ιδέες!

Αυτή είναι η νεά Κορεάτικη σειρά του Netflix που αξίζει να δεις
Μία ιδιαίτερα μυστηριώδης σειρά

Η Louis Hotels διακρίθηκε με δύο βραβεία στα Cyprus Tourism Awards της Boussias Cyprus
Ένα διαχρονικό ταξίδι αφοσίωσης, αισθητικής και ποιοτικής φιλοξενίας!

“Naked flying”: Η «γυμνή πτήση» είναι το νέο trend στο ταξίδι – και δεν είναι αυτό που φαίνεται
Ξέχνα τις βαλίτσες, τις ουρές στο check-in και τις χρεώσεις για αποσκευές

Πέθανε ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής - Ήταν ο «κακός» στη σειρά Παρά Πέντε
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Ανακαλύψαμε τρία υπέροχα σπιτάκια, για διαμονή σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Πάφου
Ένα κατάλυμα με τρία μοναδικά σπιτάκια για να απολαύσεις τις διακοπές σου στο χωριό

Άνοιξε το πρώτο μουσείο στην Ασία αφιερωμένο στον Κριστιάνο Ρονάλντο
Το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο (Cristiano Ronaldo) στην Ασία άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 7 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς «Harry Potter» – Η πρώτη φωτογραφία του νέου Χάρι
Μαζί με την επίσημη έναρξη των γυρισμάτων, το HBO ανακοίνωσε και νέο κύμα ηθοποιών που προστίθενται στο καστ

Κυρίως αίθριος ο καιρός σήμερα - Πού και πότε αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


WhatsApp: Η νέα λειτουργία που προστατεύει από παρενόχληση
Η πλατφόρμα ιδιοκτησίας Meta εισάγει σημαντική αναβάθμιση ιδιωτικότητας – οι χρήστες θα μπορούν να συνομιλούν χωρίς να αποκαλύπτουν τον αριθμό τους

Ένα 24ωρο βασιλικής απόδρασης στο Royal Apollonia
Όταν η Λεμεσός σε κακομαθαίνει με θέα, spa και fine dining σε πεντάστερο περιβάλλον