Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2021
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο το Σάββατο, αναφέρει η πρόγνωση του καιρού που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Επιπρόσθετα τη Δευτέρα και την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο για να πλησιάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Διαβάστε αυτούσιο το δελτίο καιρού:
Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους την ώρα έκδοσης του Δελτίου ήταν 7 εκατοστά.
Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια παροδικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα νότια παράλια τοπικά μέχρι ταραγμένη.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και νότια παράλια. Στα ορεινά, τα ημιορεινά, αλλά και τοπικά σε πεδινές περιοχές θα υπάρχει παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα ανατολικά και στα νότια παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν για να φέρουν λίγες τοπικές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και μεμονωμένες βροχές στα νότια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και τους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου και θα επικρατεί παγετός.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να φέρουν μεμονωμένες βροχές στο εσωτερικό ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο για να πλησιάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
*Κεντρική εικόνα: Τρόοδος hotel, 18 Φεβρουαρίου
Σχετικά
Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου είναι εδώ… ο χειμώνας ξεκινά
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αστρονομικό φαινόμενο που σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα
Καιρός: Με χιόνια στο Τρόοδος, βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες