Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021
Με κόκκινο χρώμα φωταγωγείται το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Εγκεφαλίτιδας, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.
Ως επίτιμη πρέσβειρα του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας στη Κύπρο, η σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού έχει αναλάβει την προώθηση της εκστρατείας στην πατρίδα της, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο. Η εγκεφαλίτιδα είναι φλεγμονή των μεμβρανών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και προσβάλλει 500,000 άτομα παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας, με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Σύλλογο Εγκεφαλίτιδας, διάφορα αξιοθέατα, ανα το παγκόσμιο θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το Liver Building στο Λίβερπουλ, τις γέφυρες του Δούναβη στη Βιέννη, τα Sails of Light στο Βανκούβερ, το Liberty Place στη Φιλαδέλφεια και το Jet d'Eau στη Γενεύη.
Οι υποστηρικτές της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλίτιδας καλούνται επίσης να φορέσουν κόκκινο στις 22 Φεβρουαρίου και να μοιραστούν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag, #RED4WED.
Η σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού δήλωσε: «Η εγκεφαλίτιδα ήταν κάτι για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου, μέχρι το 2002, όταν ξαφνικά προσβλήθηκα από τη νόσο. Όταν μου ζητήθηκε να αναλάβω καθήκοντα πρέσβειρας του Παγκόσμιου Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας, συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο χρέος είχα, στην ευαισθητοποίηση του κοινού.»
Η Δρ. Ava Easton, Διευθύνων Σύμβουλος του Συλλόγου Εγκεφαλίτιδας, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλίτιδας είναι η πιο σημαντική ημέρα του έτους για άτομα που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.»
«Είναι η μέρα που όλοι συναντιόμαστε για να ευαισθητοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη νόσο.»
«Η ελπίδα μας είναι να φωτίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια, κτίρια και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο στις 22 Φεβρουαρίου, ρίχνοντας έτσι φως στην εγκεφαλίτιδα.»
Η εγκεφαλίτιδα έχει μια ευρεία και μακροχρόνια επίδραση και γι'αυτό στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με τη νόσο και τις ζημιές τις οποίες μπορεί να προκαλέσει.
Σχετικά
25+1 (ωραίες) προτάσεις για Καθαρά Δευτέρα στη φύση
Η Κύπρος γιορτάζει με λαγάνα, χαρταετούς, κρασί και παραδοσιακή μουσική
Το Άρσος ανακοίνωσε όλες τις εκδηλώσεις του για τη χρονιά
Όλες οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν και φέτος στο χωριό της Λεμεσού
Το Λιοπέτρι ακυρώνει την Καρναβαλίστικη Παρέλασή του
Ακυρώνεται η Καρναβαλίστικη Παρέλαση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιοπετρίου που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026
Η Δρούσεια φιλοξενεί το πρώτο PIKNIK
To Ξαρκής φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, και πάνε για ένα μεγάλο διήμερο πικ-νικ
Ο πρώτος Nicosia Walk του 2026 έρχεται
Μια περιπατητική διαδρομή στη Λευκωσία που εξερευνά τα ορατά και αόρατα «τείχη» της πόλης
ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Κύπρου
Παρελάσεις, θέατρο, συναυλίες, street parties και γλέντια μέχρι το πρωί – βάλε στολή και βγες!
Common Ground Party: Την Παρασκευή 13 Μαρτίου η Λάρνακα γιορτάζει όπως της αξίζει!
Είναι η γιορτή μιας πόλης που βρίσκει τον Κοινό Τόπο της και τον μετατρέπει σε κινητήρια δύναμη πολιτισμού, συνοχής και ελπίδας.
Καρναβάλι 2026: Οι 7 παρελάσεις, που θα απολαύσουμε στην Κύπρο το σαββατοκύριακο
Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση
«Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα» την Πέμπτη στη Λεμεσό
Η πόλη ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού, με τους Δέσποινα Ολυμπίου, Γιάννης Μάργαρης, Σμαράγδα Διαμαντίδου και Μαρκέλλα Χατζημιτσή στον Χορός της Πέμπτης στην Πλατεία
Ένα πάρτυ γυναικεία υπόθεση στα στενά της Λευκωσίας
Το Υφαντουργείο και το Nostalgia σε μια μοναδική συνεργασία για την μέρα της γυναίκας
Λεμεσιανό Καρναβάλι 2026: Η πόλη φορά τη μάσκα της – Ιστορία, παράδοση και οι Κανταδόροι στο προσκήνιο
Η Λεμεσός ετοιμάζεται να ζήσει ξανά τη μεγαλύτερη και εμβληματική γιορτή της, πιο ανανεωμένη από ποτέ!