Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2021
Στις αρχές του επόμενου έτους τοποθετεί το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη προσθέτοντας πάντως ότι δεν θεωρεί ότι θα είναι αναγκαίοι οι περιορισμοί μέχρι τότε.
Ο Χανς Κλούγκε μιλώντας στο δανέζικο κρατικό δίκτυο DR είπε ότι η Covid-19 θα εξακολουθεί να επικρατεί το 2021 αλλά θα είναι πιο διαχειρίσιμη σε σχέση με το 2020, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.
Υπογραμμίζοντας ότι τα χειρότερα σενάρια ανήκουν στο παρελθόν, ο Κλούγκε είπε ότι οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες πληροφορίες για τον ιό σε σχέση με το 2020. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον του.
«Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι αναγκαίοι οι περιορισμοί. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα», είπε.
Ο Κλούγκε εμφανίστηκε εξάλλου καθησυχαστικός απέναντι στις μεταλλάξεις, λέγοντας πως είναι φυσιολογικό για τον ιό να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα άτομα που μολύνει, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν ανησυχεί από την ραγδαία εξάπλωσή τους.
Προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί κατά της Covid-19 λόγω των ταχέως διαδεδομένων τύπων του ιού, είπε ότι τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν με βάση τις νέες μεταλλάξεις εάν είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται να τα παράγουν από την αρχή.
Τόνισε επίσης ότι οι μεταλλάξεις δεν θα κάνουν τον ιό ανεξέλεγκτο, αλλά σημείωσε ότι οι χώρες των οποίων τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται ήδη υπό πίεση θα μπορούσαν να υποστούν ακόμη μεγαλύτερη, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να ληφθούν πολύ σοβαρά οι μεταλλάξεις.
Πηγή: CNN Greece
Σχετικά

Μία πόλη της Ελλάδας στους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Δημιουργώντας ένα σκηνικό γεμάτο αυθεντικές γεύσεις και αρώματα

10 βασικές τάσεις για τα ταξίδια του 2026
Σύμφωνα με τη 10η έκδοση των Travel Predictions της Booking.com

Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τον πιο πράσινο «μυστικό» προορισμό της Ελλάδας για το 2026
Γραφικά χωριά με δαιδαλώδη σοκάκια, υπέροχες περιπατητικές διαδρομές, ονειρικά τοπία και παραλίες

Αίγυπτος: Λύθηκε μυστήριο 4.500 ετών για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες
Η υδραυλική μηχανική ενδέχεται πράγματι να υπήρξε η κινητήρια δύναμη

Η σειρά του Netflix που ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν μόλις μία μέρα μετά την πρεμιέρα της
Μέχρι αυτή τη στιγμή η σειρά συγκέντρωσε ψηλή βαθμολογία

Η Black Friday «απογειώνεται»: Aegean, Sky Express και Ryanair ετοιμάζουν μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις
Η Black Friday απογειώνεται: Πότε και τι να περιμένετε από τις αεροπορικές εταιρείες!

Skyscanner: Οι κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια το 2026
Οι 10 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πρέπει να βάλεις στο bucket list σου για το 2026

Αυτές είναι οι 8 πιο καθαρές κοινότητες στη Λευκωσία
Ποια κοινότητα έλαβε το βραβείο καλύτερου χώρου πρασίνου και ποια αυτό για εθελοντική εργασία

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 13 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Η προσφορά για πτήσεις από Πάφο προς Ευρώπη, ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν Οκτώβριο-Δεκέμβριο


Αυτές είναι οι Μadame Figaro Γυναίκες της Xρονιάς 2025
Σε μια λαμπερή και συγκινητική τελετή βράβευσης απονεμήθηκαν τα 20ά βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2025 που παρουσιάζει η Estée Lauder

Η επόμενη μεγάλη τάση στα ταξίδια πολυτέλειας
Από την ευεξία στη μακροζωία – το νέο κεφάλαιο του luxury τουρισμού