Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2021
Μετά την παρουσίαση των σχεδίων της Βρετανίας για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών οι κρατήσεις για πτήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300% και για διακοπές άνω του 600% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την EasyJet.
Η Κρήτη περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ αυτών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.
Η αεροπορική εταιρεία που έχει έδρα στη Βρετανία διευκρίνισε ότι τα ταξίδια σε παραλιακούς προορισμούς όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη στην Ελλάδα βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών μεταξύ των παραθεριστών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.
Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι αμέσως επόμενοι πιο δημοφιλείς μήνες.
Οι κρατήσεις αυτές έγιναν παρά την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσον αφορά ακριβώς το πώς και πότε θα μπορούν να ξανανοίξουν τα διεθνή δρομολόγια.
Οι παραθεριστές θα γνωρίζουν περισσότερα στις 12 Απριλίου όταν η κυβέρνηση δώσει στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της για τα ταξίδια. Αυτή ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση βάσει του lockdown στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ ως τουλάχιστον τις 17 Μαΐου.
Προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμού
Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.
Αυτό δίνει ελπίδες στις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ξαναρχίσουν να έχουν έσοδα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, ότι η Βρετανία θα μπορέσει να άρει τις απαγορεύσεις στις διακοπές και τους περιορισμούς για την τήρηση καραντίνας και να επιτρέψει τα ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.
Οι ξένες κυβερνήσεις χρειάζεται επίσης να συμφωνήσουν ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν χώρες χωρίς να υπάρχει ανάγκη για καραντίνα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters. Επί του παρόντος η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους Βρετανούς λόγω των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»