Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2021
Στην καρδιά της αγαπημένης πόλης Λάρνακας βρίσκεται ένα σπάνιο μουσείο που ακούει στο όνομα «The Salt & Pepper Museum» και πραγματικά μπορεί να ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Το Μουσείο Αλατιού και Πιπεριού, λοιπόν, είναι το τελευταίο μουσείο στο είδος του που ανοίγει μετά την επιτυχία του εμβληματικού μουσείου στο Ισραήλ. Και ναι βρίσκεται και στην Κύπρο!
Πάνω από 22.000 εκθέματα δοχείων αλατιού και πιπεριού διακοσμούν το μουσείο «ταξιδεύοντας» το μυαλό μας σε άλλους κόσμους παραμυθένιους και ξεχωριστούς. Ο δημιουργός του μουσείου, ο ισραηλινός συλλέκτης Eitan Bar-On, ήδη από το 2014 έχει συγκεντρώσει από ποικιλία αλατοδοχείων, με κάθε στοιχείο να κατέχει τη δική σου ξεχωριστή ιστορία. Ήρωες παραμυθιών, χαρακτηριστικές φιγούρες οι οποίες συνδέονται με πολλές χώρες του εξωτερικού και άλλα πολλά θα σε… ταξιδέψουν.
Σίγουρα μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως ένα μουσείο τέχνης, πολιτισμού και αφήγησης αφού «πίσω» από κάθε φιγούρα κρύβεται και «βγαίνει» προς τα έξω μια αίσθηση που δημιουργεί όμορφες εικόνες δημιουργικότητας.
Δεν είναι ό, τι πρέπει για μια απόδραση από την καθημερινότητά μας μαζί με φίλους ή και την οικογένεια μας;
(99 053930) Φανερωμένης 51, Λάρνακα.
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά