News , Guide

Ποιο είναι το κλειδί για την αποκλιμάκωση των μέτρων; (βίντεο)

Τι ανέφερε ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι»

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2021

Στο «Μεσημέρι και Κάτι» φιλοξενήθηκε ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης, ο οποίος μίλησε για τις επικείμενες χαλαρώσεις, αλλά και για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς.

Αρχικά ανέφερε ότι αν ήταν στο χέρι του θα έκανε καλύτερους ελέγχους και καλύτερη επιτήρηση σε όλους τους τομείς των οικονομικών δραστηριοτήτων. «Αν δεν γνωρίζεις που είναι το πρόβλημα τότε δεν μπορείς να ασκήσεις έλεγχο». Πρόσθεσε ότι για να υπάρξουν ανοίγματα στις οικονομικές δραστηριότητες πρέπει πρώτα να ασκήσεις έλεγχο.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα ήταν λιγότερο το κόστος που πληρώνει το κράτος για να μένουν οι επιχειρήσεις κλειστές, αν υπήρχαν 200-300 επιτηρητές των μέτρων. «Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε καλύτερος ρυθμός στους εμβολιασμούς έτσι ώστε να ελέγχαμε την κατάσταση».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους επιχειρηματίες για την κατάσταση που θα επικρατεί μετά από δύο μήνες.

Ο Δρ. Αρμεύτης μίλησε και για τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι στη φάση των χαλαρώσεων δοκιμάζονται τα πάντα. «Δε θεωρώ ότι ο τρόπος που επιτηρούνται τα μέτρα είναι ικανοποιητικός και είναι η κύρια αιτία για την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων. Για αυτό δεν μπορούμε να εγγυηθούμε  ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από σήμερα».

Τέλος ανέφερε ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση στη Λεμεσό και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, καθώς οι εισαγωγές έχουν διαφορά από τα άλλα νοσηλευτήρια. «Αυτό που πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει όλη την Ευρώπη είναι οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στους εμβολιασμούς. Ο χρόνος δουλεύει εναντίον μας σε ότι αγορά τις μεταλλάξεις και την ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close