News , Guide

Αυτοί είναι οι λόγοι που υπάρχει καθυστέρηση στα ταχυδρομεία (βίντεο)

Πολίτες περίμεναν στην «ουρά» πέραν των δυόμιση ωρών στα ταχυδρομεία – Τι κατέγραψε η κάμερα του ΣΙΓΜΑ

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2021

Πολλά παράπονα δέχεται τις τελευταίες μέρες το ΣΙΓΜΑ από πολίτες οι οποίοι αναμένουν πέραν των δυόμιση ωρών στην γραμμή για να εξυπηρετηθούν.

Στο ταχυδρομείο της Προδρόμου, βρέθηκε κάμερα του ΣΙΓΜΑ, όπου μίλησαν πολίτες για την ταλαιπωρία που υπόκεινται τις τελευταίες μέρες. Πιο συγκεκριμένα πολίτης ανέφερε ότι είναι η τρίτη ημέρα που πηγαίνει στο ταχυδρομείο αφού τις προηγούμενές μέρες λόγω πολυκοσμίας φοβόταν και έφευγε.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα μίλησε και ο διευθυντής των ταχυδρομείων τονίζοντας πως το πρόβλημα προέκυψε καθώς στα δέματα που χρήζουν τελωνιακό έλεγχο προστέθηκαν και αυτά που έρχονται από την Βρετανία. Συνεπώς τα ταχυδρομεία που διενεργούν αυτό τον έλεγχο έχουν ένα παραπάνω φόρτο, ενώ τόνισε πως έχουν ήδη μπει άλλοι 5 τελώνες για να περιοριστεί το πρόβλημα και ότι υπάρχουν σκέψεις  το ταχυδρομείο να ανοίγει απογεύματα και Σάββατο.

Στη συνέχεια στο «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Ταχυδρομείων Παύλος Παυλίδης, ο οποίος απολογήθηκε για την ταλαιπωρία που υφίσταται ο κόσμος ωστόσο είπε ότι είναι κάποιες συνθήκες που εντείναν αυτή την κατάσταση.

Το πρώτο θέμα είναι η κατηγοριοποίησή του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή από χώρα της ΕΕ έχει καταταχθεί στις τρίτες χώρες. Άρα όλα τα αντικείμενα χρήζουν τελωνιακού ελέγχου.

Επιπλέον ανέφερε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί λύση ενός ολοκληρωμένου ολιστικού συστήματος διαχείρισης των εισερχόμενων αντικειμένων το οποίο τίθεται σε εφαρμογή εντός των ημερών.

Αυτό το σύστημα θα δίνει την δυνατότητα του τελωνιακού ελέγχου στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν να γίνεται εκ των προτέρων με την ηλεκτρονική τελωνειακή δήλωση, ούτως ώστε όταν το πακέτο έρχεται στην Κύπρο να είναι προαποφασισμένο κατά πόσο θα  του επιβληθεί εισαγωγικός δασμός και ΦΠΑ και με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να παραδίδεται σε πολύ περισσότερα σημεία.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close