Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021
Στοιχεία για τις αναρρώσεις από COVID19 έδωσε το Υπουργείο Υγείας δημοσιεύοντας την εβδομαδιαία Εθνική Αναφορά.
Μέχρι την 24η Φεβρουαρίου, 2021, το 92,3% (ν=30.422) των περιστατικών COVID-19 έχουν αποδεσμευτεί/αναρρώσει.
Για συμπωματικές περιπτώσεις ή περιπτώσεις που νοσηλεύτηκαν, άτομο με COVID-19 μπορεί να θεωρηθεί ότι ανάρρωσε μετά την πάροδο των συμπτωμάτων και μετά από αρνητικό αποτέλεσμα σε 2 εξετάσεις για τον SARS-CoV-2 - μεσοδιάστημα 24 ωρών. Για ασυμπτωματικές περιπτώσεις ή για άτομα που έχουν απομονωθεί στο σπίτι, οι εξετάσεις πραγματοποιούνται 14 ημέρες μετά την αρχική δειγματοληψία όπου έγινε η διάγνωση (τέλος της περιόδου καραντίνας).
Μια περίπτωση θεωρείται ελεύθερη νόσου 21 ημέρες μετά την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη διάγνωση, αν είναι ακόμα θετική στις 14 ημέρες αλλά είναι χωρίς συμπτώματα και παραμείνει σε απομόνωση για μια ακόμα βδομάδα, χωρίς να χρήζει επανεξέτασης.
Από 8 Νοεμβρίου 2020:
Άτομο που παρέμεινε ασυμπτωματικό καθόλη τη διάρκεια παρακολούθησής του, αποδεσμεύεται από την απομόνωση 14 ημέρες από τη λήψη του θετικού δείγματος για SARS-CoV- 2. ΠΡΙΝ από την αποδέσμευση, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον θεράποντα/προσωπικό ιατρό έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια.
Για άτομο με ΗΠΙΑ / ΜΕΤΡΙΑ ΝΟΣΟ COVID-19, ΠΡΙΝ από την αποδέσμευση, θα πρέπει να υπάρχει απυρεξία για τουλάχιστον 3 ημέρες (χωρίς χρήση αντιπυρετικών) και βελτίωση των υπολοίπων συμπτωμάτων και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Για τα άτομα που δεν νοσηλεύονται, ΠΡΙΝ από την αποδέσμευσή τους, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον θεράποντα/προσωπικό ιατρό έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια.
Για άτομα με ΣΟΒΑΡΗ ΝΟΣΟ COVID-19, ΠΡΙΝ από την αποδέσμευση, θα πρέπει να υπάρχει απυρεξία για τουλάχιστον 3 ημέρες (χωρίς χρήση αντιπυρετικών) και βελτίωση των υπολοίπων συμπτωμάτων και να έχουν παρέλθει 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.
Σχετικά
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner