Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2021
Πτώση της θερμοκρασίας και επιστροφή των βροχών αναμένεται από αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από τη Δευτέρα ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται τοπικά να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναμένεται να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ωστόσο το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση στις καιρικές συνθήκες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, ενώ χιονόπτωση αναμένεται τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και μικρή περαιτέρω πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορά για 6 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η ιδανική ευκαιρία για ένα σύντομο city break
Απ’το Μεξικό ως τη Νότια Αφρική: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες του κόσμου
Υπάρχει επίσης μια νέα κατηγορία «μοναδική στο είδος της» για παραλίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
Η Lidl Κύπρου στηρίζει το Σαρακοστιανό τραπέζι με μειώσεις τιμών -15% σε βασικά προϊόντα
Με το βλέμμα στον καταναλωτή η εταιρεία προσφέρει ποιότητα και οικονομία και την περίοδο της Σαρακοστής.
“Έφυγε” η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η σπουδαία βυζαντινολόγος και ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
45 εκδρομικοί χώροι για να περάσεις όμορφα στη φύση την Καθαρά Δευτέρα
Γιορτάζουμε την αρχή της Σαρακοστής και κόβουμε την μούττη της σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο
«Beat My Guest»: Ένα ξεχωριστό μουσικό game show κανει πρεμιέρα στο Σίγμα
Το μουσικό game show που θα μας κρατάει συντροφιά καθημερινά με κεφάτες homemade συναυλίες
Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου
Απέσπασε μία διεθνή διάκριση καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που προτείνεται να επισκεφθεί κανείς το 2026 για «slow travel»
«The Floor»: Όλα όσα θα γίνουν στο επεισόδιο της Παρασκευής
Οι δυναμικές αναμετρήσεις γνώσεων με στόχο το «Χρυσό Τετράγωνο» συνεχίζονται
5 ξεχωριστές εξορμήσεις εντός Κύπρου για τις αργίες των Καρναβαλιών και της Καθαράς Δευτέρας
Ετοιμάσου για μία μίνι εκδρομή για να απολαύσεις τις ομορφιές της άνοιξης στην ύπαιθρο
10 όμορφα πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
10 εικόνες από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή Παιδική Παρέλαση της Λεμεσού
Χιλιάδες παιδιά γέμισαν χρώμα και χαμόγελα την παραλιακή Λεμεσό