Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2013
Τα Check In Eating Awards 2013 στηρίζουν φέτος το φυσικό μεταλλικό νερό San Pellegrino με μέγα χορηγός τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, που συμμετέχουν με τη σειρά τους στη συνεχή εξέλιξη του θεσμού στην Κύπρο.
Φέτος οι κατηγορίες είναι οι ακόλουθες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν τη χρονική περίοδο Απρίλιος 2012-Απρίλιος 2013), Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου (δηλαδή τα εστιατόρια που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακής μονάδας και εξαιρούνται από άλλες κατηγορίες), Bar-Café/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι και Nice Price. Φέτος, για ακόμα μια φορά δόθηκε και το βραβείο Παραδοσιακού Κυπριακού Προϊόντος, τονίζοντας έτσι τη σημασία της διατήρησης της κυπριακής γαστρονομικής ταυτότητας.
Και για να μην ξεχνάμε τη σημασία του καλού κρασιού ως απαραίτητο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης οινογαστρονομικής εμπειρίας, θα απονεμηθεί το βραβείο για το εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών. Επιπλέον, φέτος θα δοθεί κι ένα νέο βραβείο, το Βραβείο Καινοτομίας, το οποίο αναφέρεται στο εστιατόριο που πρωτοπορεί στον τομέα του κρασιού και όχι μόνο. Ενώ, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, υπάρχει η ξεχωριστή κατηγορία που αφορά στο Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών του Check In, το οποίο βραβεύεται ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει.
Τέλος, φέτος ήταν η τέταρτη χρονιά που θα βραβεύσουμε τον Καλύτερο Chef, αποδίδοντας έτσι την πρέπουσα τιμή στον άνθρωπο που με όρεξη, κόπο και φαντασία δημιουργεί συνταγές που ανάγουν τη μαγειρική σε μορφή τέχνης.
Ενημερωτικά όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά. Παρουσιαστής θα είναι ο stand up comedian Λούης Πατσαλίδης μαζί με τις… γυναίκες του. Ανάμεσα στους απονεμητές θα είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες της εγχώριας και ελλαδικής showbiz.
Σχετικά

30+1 εστιατόρια για τη σούβλα του Δεκαπενταύγουστου
Πάμε στο βουνό για νόστιμη σούβλα και μπίρα τσακρίν

Αυτό το καλοκαίρι αξίζει -σίγουρα- να κάνεις ένα πέρασμα από την Τίμη
Ιδανικό για μεζεδάκια ή ακόμα και για μία σύντομη στάση, το καφέ-εστιατόριο Londos Perasma είναι ένας προορισμός που αξίζει να συμπεριλάβετε στην εκδρομή σας στην Πάφο

Οι 7 νέες αφίξεις που προσγειώθηκαν σε Αγία Νάπα και Πρωταρά
Μαγαζιά που προσφέρουν από καλοκαιρινά ροφήματα και λαχταριστά γλυκά, μέχρι αυθεντική κυπριακή κουζίνα

Πάμε για καφέ στο πιο ψηλά σε υψόμετρο καφέ της Κύπρου
Εκεί που ο ουρανός συναντά τη γεύση

Η νέα, κομψή (παραλιακή) ταβέρνα για να απολαύσεις μεζεδάκια μετά τη βουτιά
Η απίθανη νέα άφιξη του Πρωταρά σερβίρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα

Η pop-up πιτσαρία που ξετρέλανε τη Λευκωσία επιστρέφει (για λίγο) σε ένα διάσημο χωριό
Πάμε για πίτσα, κοκτέιλ και δυνατή μουσική!

To απόλυτο μέρος για να χαλαρώσεις με θέα το ηλιοβασίλεμα
Ο Αύγουστος θέλει ηλιοβασιλέματα από ειδυλλιακά σημεία και κοκτέιλ δίπλα στο κύμα κι αυτό το beach bar διαθέτει ολα αυτά κι ακόμα περισσότερα

Η Ελένη ανέλαβε το εστιατόριο του χωριού της και σε προσκαλεί στο νέο hot spot της Πιτσιλιάς
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Δύμες, ονόματι Casa De Δυμών, θα πας για είδη σχάρας, σάντουιτς, κρέπες, παγωτά και καφέ!

Ανέμελες βουτιές και χαλαρές στιγμές σε ένα παραδεισένιο beach bar του Πρωταρά
Καθαρά νερά, ανεβαστικές ή chill out μουσικές, ξέφρενα πάρτι σε φόντο γαλάζιο και νόστιμο φαγητό σε ένα υπέροχο beach bar του νησιού

14 ταβέρνες που μυρίζουν παράδοση στην ελ. επ. Αμμοχώστου
Από τα γραφικά χωριά μέχρι τα παραλιακά , ανακαλύψτε ταβέρνες που σερβίρουν την παράδοση στο πιάτο

Τα 4 νέα spot που άνοιξαν στα ορεινά και σε περιμένουν για καφέ, brunch, φαγητό και κρασί
Άνοιξαν και σε περιμένουν με καλοκαιρινή διάθεση και πίστεψέ μας, αν τα επισκεφτείς θα τα λατρέψεις.

Πού να γλυκαθείς τον Αύγουστο σε Πρωταρά και Αγία Νάπα - Παγωτά, γλυκά, βάφλες και κρέπες
15+1 στάσεις μετά την βουτιά σου στα καταγάλανα νερά της περιοχής