Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021
Η Κύπρος έχει πάμπολλα μονοπάτια της φύσης που πραγματικά αξίζει κάθε φορά να τα επισκεπτόμαστε, τόσο για τη σωματική, όσο και για τη ψυχική μας υγεία. Εξάλλου, έρευνες λένε ότι το πράσινο της φύσης μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Όσο για το περπάτημα σίγουρα είναι από τις καλύτερες μεθόδους άσκησης που μπορούμε να κάνουμε.
Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να περπατήσεις σ’ ένα από τα πολλά μονοπάτια της Κύπρου μας, επίλεξε το χαρακτηριστικό κυκλικό μονοπάτι της φύσης, στο Κάβο Γκρέκο που ακούει στο όνομα «Κάβος».
Η διαδρομή του «Κάβου» περνά μέσα από πυκνή βλάστηση, η οποία σου δημιουργεί όμορφες εικόνες γεμάτες χρώματα και όμορφους ήχους. Είναι συνδεδεμένη με το μονοπάτι «Θαλασσινές Σπηλιές» αλλά και το μονοπάτι «Άγιοι Ανάργυροι - Θαλασσινές Σπηλιές».
Αν σταθμεύσεις στο χώρο της περιοχής, θα δεις ότι είναι εύκολη η πρόσβασή του, ενώ οι πινακίδες θα σε οδηγήσουν καλύτερα. Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, το οποίο είναι μια περιοχή του δικτύου NATURA 2000.
Θεωρείται εύκολη η διαδρομή του, ενώ εκτός από το πράσινο της φύσης, έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τη θέα της θάλασσας και των θαλασσινών σπηλιών. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι όταν περάσεις την ανηφόρα του μονοπατιού, μπορείς να ξαποστάσεις στα παγκάκια που βρίσκονται, χαλαρώνοντας τόσο το μυαλό όσο και το κορμί σου.
Η θέα, άλλωστε, θα τα «φτιάξει» όλα.
*Φρόντισε να το σεβαστείς όπως σε σέβεται και εκείνο.
Σχετικά
Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
H πρόγνωση μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Έρχονται ο ημιτελικός και τελικός του The Voice με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 18 διαγωνιζόμενοι που διεκδικούν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό
Bridgerton 4: Επιστρέφει με νέα σεζόν και κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ - Η υπόθεση
Το πρώτο μέρος της σειράς του Netflix θα προβληθεί σε έναν μήνα περίπου
Βροχές, άνεμοι και καταιγίδες στο μενού του καιρού- Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.