Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2021
Στη δημοσιότητα δόθηκε και σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου η Εθνική Αναφορά από το Υπουργείο Υγείας. Όπως καταμαρτυρεί η ανάλυση των δεδομένων των τελευταίων 14 ημερών υπάρχει αύξηση της αθροιστικής επίπτωσης στους νέους κάτω των 19 και στις παραγωγικές ηλικίες των 20 – 60 ετών. Θετικό είναι ότι η εικόνα των νοσηλευτηρίων δεν εκπέμπει μέχρι στιγμής sos ενώ η Λεμεσός κρατά τα ηνία της πόλης με τα περισσότερα θετικά.
Όπως σημειώνει λοιπόν το Υπουργείο, το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας καταγράφει αύξηση. Πιο συγκεκριμένα από το πρόγραμμα των rapid tests του Υπουργείου Υγείας, προκύπτει ότι το ποσοστό θετικότητας κατέγραψε αύξηση την εβδομάδα που μας πέρασε και βρίσκεται πλέον στο 0,4% από 0,2% την προηγούμενη εβδομάδα. Στην Λεμεσό το ποσοστό αυξήθηκε από 0,5% σε 0,8%.Ο αριθμός αναπαραγωγής εκτιμάται στο 1,59 (1,51-1,67).
Παγκύπρια, η αθροιστική επίπτωση 14 ημερών είναι κατά πολύ αυξημένη στο 263,5/100,000 κατοίκους συγκριτικά με 168,7/100,000 την προηγούμενη εβδομάδα.
Μεμονωμένα, η αθροιστική επίπτωση σε Λευκωσία, Αμμόχωστο, Λάρνακα και Πάφο παραμένει κάτω από το όριο του 150/100,000 που καθορίζει το ECDC, ωστόσο υπάρχει αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αναλυτικά, στη Λευκωσία η αθροιστική επίπτωση είναι 134,5/100,000 (από 81,4/100,000), στη Λάρνακα 91,9/100,000 (από 65,8/100,000), στην Αμμόχωστο 61,3/100,000 (από 36,8/100,000), στην Πάφο 77,6/100,000 (από 34,6/100,000).
Στην Λεμεσό το φορτίο νοσηρότητας είναι πολύ υψηλό, με την αθροιστική επίπτωση 14 ημερών να ξεπερνά και το όριο των 500/100,000 και να φτάνει το 641,2/100,000. Σύμφωνα με την κατάταξη του ECDC, περιοχές με αθροιστική επίπτωση 14 ημερών μεγαλύτερη του 500/100,000, ταξινομούνται στο βαθύ κόκκινο.
Το 68% των κρουσμάτων ήταν στην Επαρχία Λεμεσού (1,592 από συνολικά 2,340 κρούσματα).
Η αθροιστική επίπτωση 14 ημερών έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στα άτομα κάτω των 19 ετών, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις συρροές στα σχολεία, αλλά και στις παραγωγικές ηλικίες 20-60 ετών. Στους άνω των 60, η αθροιστική επίπτωση σημειώνει ηπιότερη αύξηση.
Στα νοσοκομεία, η κατάσταση παραμένει προς το παρόν διαχειρίσιμη. Οι ημερήσιοι αριθμοί εισαγωγών και νοσηλευόμενων κινούνται στα 8 και 79 αντίστοιχα (κινητοί μέσοι όροι 7 ημερών) αντίστοιχα. Όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα, ο μεγάλος όγκος νέων εισαγωγών (κινητός μέσος όρος 7 ημερών) παραμένει από τη Λεμεσό, με το 72% των νοσηλευόμενων να αφορούν την Επαρχία Λεμεσού (67 περιστατικά).
Σχετικά
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels