Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2021
Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Με αφορμή αυτό, λοιπόν, ας θυμηθούμε ένα εκπληκτικό animation της Pixar και ας το δούμε μαζί με τα παιδιά.
Είναι εντυπωσιακό το πόσα πολλά πράγματα καταφέρνει να πει για αυτό το θέμα (και με πόσο όμορφο τρόπο), μέσα στα 4 λεπτά που διαρκεί.
Ο Lou είναι ένας χαρακτήρας φτιαγμένος από αντικείμενα που χάνονται και βρίσκονται ξανά για να πάρουν τη σωστή τους θέση μέσα στην ιστορία. Όλα αυτά τα αντικείμενα γίνονται ένα πρόσωπο που ψάχνει τη δικαιοσύνη και αναλαμβάνει δράση για να διορθώσει τις αδικίες.
Ο JJ είναι ο βασικός χαρακτήρας και είναι αυτός που εκφοβίζει και τρομοκρατεί τα υπόλοιπα παιδιά, προσπαθώντας να τους αποσπάσει αγαπημένα αντικείμενα και παιχνίδια.
Το animation δεν εστιάζει στην ιστορία του θύματος, αλλά του θύτη, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με μία σειρά από δυσάρεστες εκπλήξεις και καταστάσεις μέχρι να επανορθώσει για τις πράξεις του και να δεχτεί ένα… μικρό δώρο.
Η ιδέα για αυτό το «Lou» προήλθε από τη ζωή και τα οικογενειακά βιώματα του σκηνοθέτη, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά μέρη και περιβάλλοντα και βρέθηκε αρκετές φορές στην αμήχανη θέση να κάνει φίλους από την αρχή. Είναι επίσης αφιερωμένο στον πατέρα του ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Δείτε το animation που ακολουθεί μαζί με τα παιδιά και χρησιμοποιήστε το ως αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση.
Σε μία περίοδο που το φαινόμενο του bullying όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά επαναλαμβάνεται καθημερινά και πληγώνει πολλές παιδικές ψυχές, (ή δυστυχώς παίρνει ακόμα και ζωές όπως έχουμε δει) καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή σε ένα τέτοιο θέμα και να συζητάμε με τα παιδιά μας – αλλά κυρίως να τους δίνουμε και το σωστό παράδειγμα.
Πηγή: www.themamagers.gr/
Σχετικά

Θερινό σινεμά με την πολυβραβευμένη ταινία La La Land σε μία υπέροχη αυλή
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν χορεύουν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού

Νέες πρεμιέρες στη μεγάλη οθόνη: Από το αποχαιρετιστήριο “Downton Abbey” μέχρι το σκοτεινό “The Long Walk”
Συγκίνηση, δράση, θρίλερ και νοσταλγία σε μια εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικές εμπειρίες

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.