Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2021
Την 1η Μαΐου εισηγήθηκε ο «Παγκύπριος σύνδεσμος επαγγελματιών εκδηλώσεων» για το άνοιγμα των εκδηλώσεων – Αναμένουν απάντηση από το Υπουργείο Υγείας
Ανανεωμένες προτάσεις για το άνοιγμα του κλάδου των εκδηλώσεων, κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Μωσαϊκό, η εισήγηση προς το Υπουργείο είναι να ανοίξει ο κλάδος και να επιτρέπεται η τέλεση γαμήλιων και άλλων εκδηλώσεων, από τις αρχές Μαΐου.
Όπως είπε ο κ. Μωσαϊκός, έχουν γίνει επαφές με αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας και με επιδημιολόγους μέλη της επιστημονικής ομάδας, και δεν έχει αποκλειστεί η υλοποίηση των προτάσεων του συνδέσμου.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μωσαϊκός μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής απάντηση με ακριβείς ημερομηνίες για το άνοιγμα του κλάδου μας, από το Υπουργείο Υγείας».
Η πρόταση του συνδέσμου για άνοιγμα του κλάδου εκδηλώσεων στις αρχές Μαΐου σύμφωνα με τον κ. Μωσαϊκό, έγινε με βάση το γεγονός ότι σταδιακά θα βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα με δεδομένους τους εμβολιασμούς. Επίσης όπως ανέφερε, το κλιμακωτό άνοιγμα διαφόρων κλάδων όπως η εστίαση, ο τουρισμός και το άνοιγμα των αεροδρομίων, καθιστά λογικό και δίκαιο από μέρους του Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, να ζητά άνοιγμα και του δικού του κλάδου.
Παρά το κλίμα κατανόησης που υπάρχει ανάμεσα στον Σύνδεσμο και το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε ο κ. Μωσαϊκός, ότι «μας λυπεί το γεγονός ότι δεν έχουμε μέχρι στιγμής δημόσιο σχολιασμό και ανακοινώσεις για τις προτάσεις μας από του Υπουργείο Υγείας. Αναμένουμε να ανακοινώσουν το άνοιγμα και του δικού μας κλάδου, όπως ανακοίνωσαν το άνοιγμα των αεροδρομίων, της εστίασης κλπ».
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»