Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2021
Είναι πολλές οι φορές τελευταία που οι εικόνες με τους υπερχειλισμένους κάδους, τα βρώμικα πεζοδρόμια, τις μουτζούρες σε τοίχους και στις πινακίδες των δήμων και τους καφέδες σε μονοπάτια της φύσης, είναι πλέον κλασικές και γίνονται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και παρόλο που δεν έχουμε συμβιβαστεί με αυτές και πάντα τις επικρίνουμε, εντούτοις δεν βλέπουμε και καμιά βελτίωση... αντιλαμβανόμενοι ότι μας λείπει η στοιχειώδης παιδεία σε σχέση με το περιβάλλον.
Με το lockdown όμως και την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη του κόσμου για απόδραση σε βουνά, παραλίες, μονοπάτια και πάρκα, το αχαλίνωτο σκουπιδαριό άρχισε να μεταφέρεται στο πράσινο περισσότερο από ποτέ.
Λύση σε αυτό αποφάσισε να δώσει μία ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, οι «Save your Hood» οι οποίοι τα σαββατοκύριακα οργανώνονται, στέλνουν μήνυμα στο 8998 με την ένδειξη 6 και εξορμούν σε παραλίες και βουνά προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια από το νησί μας.
Η δράση της πρωτοβουλίας Save Your Hood, ξεκίνησε από την Αθήνα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και πλέον “καθαρίζει” και τις κυπριακές γειτονιές.
Οι εθελοντές της ομάδας Save Your Hood, επιδιώκουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους, να τις καθαρίσουν από τα σκουπίδια, να παρακινήσουν τους συμπολίτες μας να ενδιαφερθούν και να φροντίσουν όπως κάθε γειτονιά τη φορά ομορφύνει και γίνει καλύτερη.
Το όραμα του Save Your Hood, δεν περιορίζεται μόνο στη συγκομιδή σκουπιδιών. Ο δεύτερος πυλώνας είναι να προωθήσει την ανακύκλωση και την αποκομιδή σκουπιδιών.
Το Save Your Hood, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν την πόλη ή την περιοχή τους να το κάνουν.
Ενημερωθείτε για τις εβδομαδιαίες δράσεις της ομάδας Save Your Hood Cyprus από το facebook page της ομάδας ή κάντε τη δική σας πρόταση για τον καθαρισμό της δικής σας γειτονιάς. Μόνο έτσι θα συνεισφέρουμε όλοι έμπρακτα στον καθαρισμό της Κύπρου μας, στην καλύτερη διαβίωση και σε ένα πιο υγιές περιβάλλον.
Σχετικά

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους - Άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι

30 χρόνια Partners: Η διαφημιστική που άλλαξε την επικοινωνία στην Κύπρο
Μια πορεία εξέλιξης, δημιουργικότητας και έργων με ουσία