Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021
Η γκαλερί «Αποκάλυψη» ((Apocalypse Gallery) παρουσιάζει πέντε καλλιτέχνιδες σε μια εικαστική συνάντηση μετά από είκοσι χρόνια που είχαν ξανασυναντηθεί σε παρόμοιο γεγονός στον ίδιο χώρο.
Η ωριμότητα και η επανατοποθέτηση της θεματικής και τεχνοτροπίας είναι φανερή μετά και από την παρέλευση τόσου χρόνου και ζώντας σε μια εποχή πλουραλισμού και πολυφωνίας. Οι πέντε εικαστικοί με κοινά σημεία αναφοράς και βάση των σημερινών τους ανησυχιών παρουσιάζουν μία εικόνα που είναι ενδεικτική της εποχής των εμπειριών των προσωπικών συναισθημάτων και προσδιορίζουν ένα ορίζοντα υποδοχής πραγμάτων.
Πέντε γυναίκες εικαστικοί με κοινή αφετηρία την έναρξη του καλλιτεχνικού τους ταξιδιού και με παράλληλα βιώματα, συναντιούνται σε μια κοινή έκθεση. Συνδιαλέγονται με τη έννοια του χώρου, δημιουργώντας και αναδεικνύοντας τη βιωματική και πνευματική σχέση τους με αυτή.
Ξεκινώντας από το μοναχικό τοπίο της Χαράς Ευσταθίου με τον ρομαντισμό που αποπνέει ο δικός της χώρος, εισβάλλουμε στα γεμάτα χρώμα αφαιρετικά τοπία της Ανθής Χαραλάμπους, τοπία που μπορείς να μυρίσεις ακόμα και τον δυόσμο της Κύπρου.
Ακολούθως εισχωρούμε στον εσωτερικό βιωματικό κόσμο της Μαρίας Κουδουνά, με τα παρατημένα παιγνίδια και αντικείμενα του παρελθόντος. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη διαδραστική παγκόσμια πόλη παίζοντας ταυτόχρονα με τις φιγούρες της Δέσποινας Χρίστου με κατάληξη τον φανταστικό τόπο μνήμης και συμβόλων της Χρυσής Κούμνα.
Έχουν κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις, καθώς έχουν και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα τους βρίσκονται σε πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές επίσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Πρόκειται για πέντε σημαντικές καλλιτέχνιδες που διαγράφουν με την συνεπή αφοσίωση και σταθερή πορεία τους στο χώρο των τεχνών μια λαμπρή πορεία στη σύγχρονη Κυπριακή τέχνη.
Η έκθεση αυτή είχε προγραμματιστεί με μεγάλη επιμέλεια από πέρσι την Άνοιξη όμως δεν κατέστη δυνατή η παρουσίαση της λόγω των συνθηκών πανδημίας.
Σχετικά

Κινδυνεύει να κλείσει το Μουσείο Βαν Γκοχ
Το Μουσείο Βαν Γκοχ στο Άμστερνταμ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι είναι αντιμέτωπο με κλείσιμο χωρίς περισσότερη κρατική βοήθεια

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση»
Μία έκθεση του καλλιτέχνη Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.