Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021
Η γκαλερί «Αποκάλυψη» ((Apocalypse Gallery) παρουσιάζει πέντε καλλιτέχνιδες σε μια εικαστική συνάντηση μετά από είκοσι χρόνια που είχαν ξανασυναντηθεί σε παρόμοιο γεγονός στον ίδιο χώρο.
Η ωριμότητα και η επανατοποθέτηση της θεματικής και τεχνοτροπίας είναι φανερή μετά και από την παρέλευση τόσου χρόνου και ζώντας σε μια εποχή πλουραλισμού και πολυφωνίας. Οι πέντε εικαστικοί με κοινά σημεία αναφοράς και βάση των σημερινών τους ανησυχιών παρουσιάζουν μία εικόνα που είναι ενδεικτική της εποχής των εμπειριών των προσωπικών συναισθημάτων και προσδιορίζουν ένα ορίζοντα υποδοχής πραγμάτων.
Πέντε γυναίκες εικαστικοί με κοινή αφετηρία την έναρξη του καλλιτεχνικού τους ταξιδιού και με παράλληλα βιώματα, συναντιούνται σε μια κοινή έκθεση. Συνδιαλέγονται με τη έννοια του χώρου, δημιουργώντας και αναδεικνύοντας τη βιωματική και πνευματική σχέση τους με αυτή.
Ξεκινώντας από το μοναχικό τοπίο της Χαράς Ευσταθίου με τον ρομαντισμό που αποπνέει ο δικός της χώρος, εισβάλλουμε στα γεμάτα χρώμα αφαιρετικά τοπία της Ανθής Χαραλάμπους, τοπία που μπορείς να μυρίσεις ακόμα και τον δυόσμο της Κύπρου.
Ακολούθως εισχωρούμε στον εσωτερικό βιωματικό κόσμο της Μαρίας Κουδουνά, με τα παρατημένα παιγνίδια και αντικείμενα του παρελθόντος. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη διαδραστική παγκόσμια πόλη παίζοντας ταυτόχρονα με τις φιγούρες της Δέσποινας Χρίστου με κατάληξη τον φανταστικό τόπο μνήμης και συμβόλων της Χρυσής Κούμνα.
Έχουν κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις, καθώς έχουν και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα τους βρίσκονται σε πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές επίσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Πρόκειται για πέντε σημαντικές καλλιτέχνιδες που διαγράφουν με την συνεπή αφοσίωση και σταθερή πορεία τους στο χώρο των τεχνών μια λαμπρή πορεία στη σύγχρονη Κυπριακή τέχνη.
Η έκθεση αυτή είχε προγραμματιστεί με μεγάλη επιμέλεια από πέρσι την Άνοιξη όμως δεν κατέστη δυνατή η παρουσίαση της λόγω των συνθηκών πανδημίας.

Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Η XeniArtSpace παρουσιάζει τον νέο της εκθεσιακό χώρο και αποκαλύπτει την εικαστική εμπειρία Dreamscapes
Μνημειώδης πίνακας του Anselm Kiefer για πρώτη φορά στην Κύπρ
NYX Hotel Limassol × Παγκύπριος Σύνδεσμος Καλλιτεχνών «Τέχνη Δίχως Σύνορα»
Ομαδική Έκθεση με τίτλο Light and Shadows
Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE 2025 αναδεικνύει για 5η χρονιά την δημιουργία, την καινοτομία και την έμπνευση
Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται με τους δημιουργούς να παρουσιάζουν τα τελικά τους έργα σε μια μοναδική έκθεση στο Youth Makerspace Larnaka, στις 7 Δεκεμβρίου
December: Ομαδική έκθεση με 29 καλλιτέχνες στην γκαλερί Stand in Line – Art Space
Η γκαλερί Stand in Line – Art Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “December” σε επιμέλεια του Canopy Studio, με 29 συμμετέχοντες καλλιτέχνες
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Πίνακας του Ρούμπενς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 2.3 εκατ. ευρώ
Το έργο ήταν κρυμμένο για περισσότερους από τέσσερις αιώνες σε μια παριζιάνικη έπαυλη
“Spinning a tale” από Margo της Μάρθας Χριστοδουλίδου
Mια συλλογή από υφαντά, κεντημένα και κροσέ κομμάτια
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani