Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2021
Τοπικές βροχές, σκόνη και ομίχλη συνθέτουν το σκηνικού του καιρού για σήμερα Κυριακή. Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Καθαρά Δευτέρα.
Πρόγνωση καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από απόψε. Στη ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, από σήμερα το βράδυ, η οποία θα υποχωρήσει αργά τη νύκτα της Δευτέρας.
Σήμερα ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά μερικώς συννεφιασμένος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη, στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αργότερα στα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικά ελαφρές βροχές. Στη συνέχεια πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά. Αργά τη νύκτα αναμένονται τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Την Τρίτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά και ως επί το πλείστον στο δυτικό μισό του νησιού.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά


4 σειρές και 5 ταινίες που θα δούμε στο Netflix τον Ιούνιο
Εκτός από το μεγάλο φινάλε του Squid Game, η ταινιοθήκη του Netflix εμπλουτίζεται με classics.

Κλειστή για όλο το καλοκαίρι η διάσημη αποβάθρα της Αργάκας
Ένα από τα πλέον δημοφιλή και instagrammable summet spot του νησιού

Εστιατόριο κτίζεται εντός της θάλασσας στην Παραλία Κουρίου
Η ανέγερση της συγκεκριμένης οικοδομής εγείρει πολλά ερωτήματα

«Emily in Paris»: Η σεζόν 5 έρχεται με αλλαγές – Απουσιάζει βασικός χαρακτήρας
Ποια ηθοποιός δεν επιστρέφει και τι θα δούμε στα νέα επεισόδια

Οι 7 καλύτερες παραλίες της Κύπρου, με απίστευτα νερά και καταπράσινο τοπίο
Το travel.gr προτείνει 7 κυπριακές παραλίες, που ξεχωρίζουν για τα διάφανα νερά και τις παροχές υψηλού επιπέδου

Grand Egyptian Museum: Το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο με τους 100.000 ανεκτίμητους θησαυρούς
Τα σχέδια για το Grand Egyptian Museum ή GEΜ ή «κόσμημα», ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2002

«Ωκεανός»: Ο Ντέϊβιντ Ατένμπορο καταδύεται στο πιο μυστηριώδες σύνορο του πλανήτη
«Αν σώσουμε τη θάλασσα, σώζουμε τον κόσμο μας». Δείτε το απολαυστικό τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ.

Πού έχει τις ρίζες του το έθιμο του Κατακλυσμού στην Κύπρο;
Τι ακριβώς όμως συμβολίζει το εν λόγω έθιμο και ποιες οι ρίζες του στην Κύπρο;

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις


Αλλάζουν όλα στις αερομεταφορές – Ξεκινά η πληρωμή χειραποσκευών
Οι εξαιρέσεις και οι νέοι κανονισμοί