Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2021
Η Ελένη Ψυχούλη έρχεται στο ΣΙΓΜΑ με ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στο βουνό των Κενταύρων. Τόπος καταγωγής, τόπος της καρδιάς της και πλέον μόνιμο σπίτι της, το Πήλιο και η Θεσσαλία δεν έχουν μυστικά για εκείνη.
Ένα ταξίδι, στο οποίο μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες πίσω από το προφανές, μας ξεναγεί σε άγνωστα τοπία, μας ανοίγει την όρεξη με συνταγές της τοπικής γαστρονομίας και ταυτόχρονα μας συστήνει ενδιαφέροντες ανθρώπους και προσωπικές ιστορίες. Μέσα από μαγειρέματα, ξεναγήσεις και συζητήσεις αναζητούμε όλοι μαζί απαντήσεις για το τι σημαίνει στις μέρες μας η επιστροφή στο χωριό, η ζωή κοντά στη φύση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αποφασίζουν να ζήσουν σε μια μικρή κοινωνία.
Οι απλές συνταγές, οι εργασίες στο χωράφι και οι συναντήσεις με παραγωγούς γίνονται η αφορμή για να θίξουμε και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στην τροφή στη σημερινή εποχή. Η παράδοση, η ανανεωμένη συνταγή, η μαγειρική για πολυάσχολους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν, η κουζίνα της γιαγιάς, η κουζίνα της σύγχρονης νοικοκυράς και των σεφ. Αλλά και η υγιεινή διατροφή, οι παλιοί σπόροι, η τροφοσυλλογή, το μποστάνι, το μάζεμα της ελιάς και η παραγωγή του ελαιόλαδου, το κρασί, το τσίπουρο και τα μυστικά του. Επίσης, τα food miles, η μαγειρική στη φύση, η κοινωνικότητα του τραπεζιού, η βιολογική παραγωγή, οι υπαίθριες αγορές, πώς ψωνίζουμε και πώς ανιχνεύουμε την καλή πρώτη ύλη.
Στις «Συνταγές Ψυχής», η Ελένη μάς ανοίγει το σπίτι της και την προσωπική της ζωή, μας γνωρίζει όσους και όσα αγαπά, μοιράζεται μαζί μας την καθημερινότητά της στο χωριό. Και μας παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι στο Πήλιο που συνδυάζει απρόσμενα το βουνό με τη θάλασσα, το παλιό με το μοντέρνο. Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία!
«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη, από την Κυριακή 4 Απριλίου στις 14:30 και κάθε Κυριακή την ίδια ώρα στο ΣΙΓΜΑ.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν