Δημοσιεύτηκε στις 20 Απριλίου 2021
Να έχουν καλό καφέ, εύγευστα κοκτέιλ, ωραία ατμόσφαιρα και να είναι για κάθε στιγμή της ημέρας. Αυτές τις προϋποθέσεις θέσαμε για να αποφασίσουμε σε ποια café στη Λευκωσία θα την βγάλουμε την άνοιξη, μόνο που… τα αποτελέσματα που μας επέστρεψε η αναζήτηση της λίστας ήταν αρκετά και πολύ… εντυπωσιακά.
Είπαμε λοιπόν να περιορίσουμε τα αποτελέσματα και να απομονώσουμε στην παρακάτω λίστα τα 3 αγαπημένα μας μέρη που μας έλειψαν πολύ... κι ευτυχώς επέστρεψαν!
Swimming Birds
Το όμορφο και χαριτωμένο καφέ που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στο πιο γραφικό σημείο της πρωτεύουσας, στην οδό Παλιάς Ηλεκτρικής 5 επέστρεψε, έβγαλε τραπεζάκια εκτός και μας περιμένει. Το Swimming Birds λοιπόν, με το εμπνευσμένο από τα στοιχεία της φύσης (όπως ο αέρας και το νερό) όνομα, θα το εντοπίσεις στην περιοχή πίσω από το καινούριο Δημαρχείο Λευκωσίας, σε ένα κτίριο που έχει υποστεί ένα σχετικό "λίφτινγκ". Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα όμορφα στημένο χώρο που θα σε κερδίσει αμέσως. Ένας χώρος που επιτρέπει στο φως να μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, με πολύ προσεκτικά επιμελημένη διακόσμηση και διαλεκτά μικροαντικείμενα διάσπαρτα παντού στο χώρο. Πόλος όμως έλξης είναι η μπάρα, με τα κόκκινα τουβλάκια στον διπλανό τοίχο, να προσδίδουν ακόμα περισσότερα στην ατμόσφαιρα, αλλά και η πολύ ατμοσφαιρική πίσω αυλή του, με τα λιγοστά τραπεζάκια και τις αναπαυτικές καρέκλες. Στα συν, βάλε ότι έβγαλαν και ταπεζάκια στον πεζόδρομο. Εδώ λοιπόν θα σου φτιάξουν φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, τον οποίο θα συνοδεύσεις με φρέσκα σνακ, όπως και γλυκά που σε προ(σ)καλούν να τα δοκιμάσεις. Ωστόσο, εδώ θα πιεις και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, υπό το μελωδικό ήχο των "Swimming Birds".
(22019257) Παλιάς Ηλεκτρικής 5.

High and Wet Σούβενιρ Bar
To High and wet Σουβενίρ bar το περασμένο καλοκαίρι μας υποδεχόταν στην ταράτσα του 10.10Hall. Φέτος, όμως μετακόμισε σε ένα παλιό αρχοντικό στον πυρήνα του Παλιού Στροβόλου, σε ένα χώρο πολύ ιδιαίτερο θα λέγαμε! Ένα ψώρο που μπορεί απ' έξω να παραπεμπει σε ένα ξεχωριστό καφενεδάκι, με το που θα περάσει όμως το κατώφλι του, θα ξετυλιχθεί μπροστά σου ένας μεγάλος χώρος, με χαρακτηριστικό ροζ φωτισμό και kitsch αγάλματα. Τα ηχεία θα σε ταξιδέψουν με την ηλεκτρονική μουσική τους, ενώ οι bartenders θα βάλουν φωτιά στα shakers.
(99 758578) Προδρόμου 2, Στρόβολος.
Kollaborative Coffee Roasters
Είναι καλοστημένο και πολύ ατμοσφαιρικό, φτιάχνουν εξαιρετικό καφέ και εκπληκτικά κοκτέιλ και το πιο σημαντικό ήρθε για να βάλει ξανά χρώμα στις μέρες και τα βράδια μας! Ο λόγος για το Kollaborative Coffee Roasters, το νέο all day roastery και bar, που άνοιξε πέρσι τις πόρτες του στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4, ακριβώς δίπλα στο New Division. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό χώρο, με απαράμιλλη αισθητική και καλαίσθητη αυλή, και μεγάλη προσοχή στις... λεπτομέρειες. Η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στις ποικιλίες καφέ οι οποίες φρεσκοκαβουρδίζονται στο χώρο και στην cocktail list. Εξάλλου, αυτό είναι και το μότο τους "fine coffee and drinks all day". Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου (από τις 07.30) με έναν καλοφτιαγμένο καφέ και ολοκλήρωσέ την με ένα μοναδικό κοκτέιλ (22.30)
Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4.
Σχετικά
To πιο "δυνατό" αποκριάτικο πάρτι θα στηθεί σε ένα εμβληματικό Roof Bar
Carnival-Themed Experience στο Roof Bar του NYX Hotel Limassol
Ένα (μασκέ) cabaret show που θα χαρίσει στη Λεμεσό ανεπανάληπτες στιγμές!
Το VELVET - A Modern Cabaret Show – ‘The Masquerade Affair’ έρχεται για ένα βράδυ εκρηκτικό
Το Grecophilia επιστρέφει στην αυλή για ένα ανεβαστικό event
Η επιστροφή του αυθεντικού midday gathering που καθόρισε μια ολόκληρη κουλτούρα
12 πολύ δυνατά parties για την Τσικνοπέμπτη
Με άφθονο φαγητό και μουσική που θα μας βάλει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Έρχεται το μεγαλύτερο Kitsch καρναβαλίστικο πάρτι έβερ
Το απόλυτο και πιο Kitsch καρναβαλίστικο πάρτι της χρονιάς είναι το «10 ΧΡΟΝΙΑ KITSCH PARTY» που επιστρέφει για το Καρναβάλι 2026
Fever-Tree: Νο 1 Best Selling Mixer Brand για 12η συνεχόμενη χρονιά
Για 12η συνεχόμενη χρονιά, τα premium mixers Fever-Tree έχουν ψηφιστεί από τα καλύτερα bars του κόσμου ως το νούμερο ένα mixer brand σε πωλήσεις.
Ξέρουμε πού θα στηθεί το πιο "δυνατό" πάρτι της Τσικνοπέμπτης
Το Columbia Plaza και το MR GREEK υπογράφουν φέτος το πιο εκρηκτικό αποκριάτικο πάρτι της πόλης
Έρχεται η πιο καυτή καρναβαλίστικη βραδιά του χειμώνα
Καρναβαλίστικη Φιέστα με το Windcraft Band
Η Παλαιά (Κι)νέζα ετοιμάζεται για δύο τρελά αποκριάτικα πάρτι
Με ή χωρίς μασκαράδες, αλλά σίγουρα με δυνατή μουσική, κοκτέιλ και χορό
Το Grecophilia ανακοίνωσε Brunch & Gathering νωρίς το μεσημέρι
Στο κέντρο της Λευκωσίας
Το ολοκαίνουργιο The Freehouse είναι η πρώτη cool spritzeria της πόλης!
Φανταστικά spritz, χώρος που κερδίζει τις εντυπώσεις και vibes από τα 80s