Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021
Οι Τζέσι Κόλινς, Στέισι Σερ και Στίβεν Σόντερμπεργκ, παραγωγοί της φετινής, 93ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, έχουν βαλθεί ν' αντισταθούν στην πανδημία. Μ' ένα email που συνυπέγραψαν κι έστειλαν σε όλους τους υποψήφιους, υπόσχονται - και παρακαλούν για - μια γιορτή διαζώσης, με ασφάλεια, που όμως θα επιβάλλει τη λάμψη της παράδοσής της.
Σύμφωνα με το email, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο στο τέλος του κειμένου, η τελετή θα είναι «ζεστή και δια ζώσης» και θα γίνει, όπως ξέρουμε, κατά βάση από το Union Station, τον σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Αντζελες αλλά και με παράλληλες δράσεις στο παραδοσιακό «σπίτι» των Όσκαρ, το Dolby Theatre. Για να εξασφαλίσουν ότι θα τηρηθούν τα επιβεβλημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι παραγωγοί, όπως εξηγούν, αντιμετωπίζουν το event σαν κινηματογραφικό γύρισμα: στους χώρους θα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα σημεία όπου θα γίνονται σε όλους τεστ κορωνοϊού με άμεσα αποτελέσματα, αλλά και ομάδες νοσηλευτών.
Για τους υποψήφιους που δεν θα μπορέσουν, ή δεν θα θελήσουν, να παρευρεθούν στην τελετή, το zoom από το σπίτι δεν αποτελεί εναλλακτική: «Κάνουμε μια υπερπροσπάθεια για να προσφέρουμε μια ασφαλή αλλά και ευχάριστη βραδιά για όλους σας, μαζί και για τα εκατομμύρια των σινεφίλ σ' όλο τον κόσμο και θεωρούμε πως η εικονική βερσιόν θα υπονομεύσει αυτήν την προσπάθεια,» δηλώνουν οι παραγωγοί. Επιπλέον, καθοδηγούν τους υποψηφίους να κάνουν κι αυτή μια προσπάθεια με... την εμφάνισή τους: «στοχεύουμε σε μια μίξη έμπνευσης και φιλοδοξίας, που σημαίνει ότι το επίσημο ένδυμα είναι απολύτως cool αν το θελήσετε, αλλά το casual, πραγματικά, όχι.»
Εκείνο που ακόμη δεν είναι γνωστό είναι εάν η φετινή απονομή θα έχει παρουσιαστή ή όχι. Η 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει την Κυριακή, 25 Απριλίου.
Με πληροφορίες του flix.gr
Σχετικά
Η ταινία «Κράτα Με» κάνει πρεμιέρα στο Cyprus Film Days
Η βραβευμένη ταινία «Κράτα Με» (Hold Onto Me) της Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στην Κύπρο στο Cyprus Film Days αυτό τον Απρίλιο
Η Lady Gaga και η Doechii ενώνουν δυνάμεις στο νέο τρέιλερ του «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2»
Η νεά συνεργασία των βραβευμένων με γράμμι καλλιτεχνών, ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας της εμβληματικής ταινίας μόδας.
Οι δημιουργοί δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης αναλαμβάνουν το νέο ξεκίνημα των X-Men
Με φόντο την επόμενη μεγάλη φάση του MCU, δύο από τα πιο δυνατά σεναριακά μυαλά της τηλεόρασης επιστρατεύονται για να δώσουν νέα πνοή στους θρυλικούς μεταλλαγμένους
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Ρομαντισμός, περιπέτεια και συγκίνηση στη μεγάλη οθόνη
7ο Dot.on.the.Map: Το πρόγραμμα της μεγάλης συνάντησης των επαγγελματιών του κινηματογράφου
Πρόκειται για μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος
Το prequel του «Weapons» παίρνει σάρκα και οστά
Ο Ζακ Σιλντς και ο Ζακ Κρέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις του για να φερουν στην μεγαλη οθονη την σκοτεινή ιστορία της θείας Γκλάντις, μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Weapons» στα ταμεία και τα Όσκαρ.
Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) 2026: Οι υποψηφιότητες
Ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων διευθυντών φωτογραφίας σε μεγάλου μήκους και φέτος, για πρώτη φορά, σε μικρού μήκους ταινίες από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μυστήριο, μουσική και ανθρώπινες ιστορίες κατακλύζουν τις αίθουσες από τις 2 Απριλίου
Πρώτη εικόνα: Ο Μάικλ Φασμπέντερ στο «Kennedy» του Τόμας Βίντερμπεργκ
Ο Ιρλανδο-Γερμανός ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο του πατριάρχη του οίκου των Κένεντι, Τζόζεφ, σε μία σειρά που προορίζεται για το Netflix.
A Beautiful Day in Hollywood: Τομ Χανκς και Μάριελ Χέλερ ξανά μαζί για αθλητική ταινία
Ο πρωταγωνιστής και η σκηνοθέτρια του γλυκύτατου «A Beautiful Day in the Neighborhood» (2019) επανενώνονται για μια ταινία με θέμα το μπέιζμπολ, στην οποία ενδέχεται να συμπρωταγωνιστούν οι Bad Bunny και Κόλμαν Ντομίνγκο.
Τα Όσκαρ φεύγουν από το Hollywood το 2029
Τα Οσκαρ εγκαταλείπουν το Dolby Theatre και μετακομίζουν από το 2029 στο Peacock Theater του downtown Los Angeles, σε μια αλλαγή που συνδέεται με τη νέα ψηφιακή και οργανωτική εποχή της τελετής.
Επιστροφή Ανγκ Λι με το «Gold Mountain»
Επτά χρόνια μετά το υπολειπόμενο «Gemini Man» με τον Γουίλ Σμιθ, την λιγότερο καλή στιγμή μιας έξοχης καριέρας, ελπίζουμε ξανά σε μια επιστροφή στη φόρμα