Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2021
Βροχερός θα είναι σήμερα ο καιρός με σκόνη στην ατμόσφαιρά η οποία αναμένεται να απομακρυνθεί το απόγευμα. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Αρχικά θα αιωρείται και σκόνη η οποία μέχρι το απόγευμα θα απομακρυνθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σταδιακά αναμένεται εξασθένιση των ανέμων αλλά αργά το απόγευμα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα νότια αλλά κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει. Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά παροδικά θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί άνεμοι.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη για να κυμανθεί κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για την Πέμπτη αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση ενώ για την Παρασκευή μη αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν