Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2021
Το Οινοποιείο «Vasilikon», στον Κάθηκα της Πάφου, είναι γνωστό εκτός από τα κρασιά του, και για τη ζεστή φιλοξενία του, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν και καλό κρασάκι αλλά και διάφορα, πρωτότυπα πιάτα (και θαλασσινά, επί της ευκαιρίας), κλείνοντας έτσι όλο το ξεχωριστό πακέτο της απόδρασης.
Ο χώρος του και συγκριμένα το μπαλκόνι του, θα σε ταξιδέψει σε άλλους κόσμους. Εξάλλου, χρειαζόμαστε πού και πού, αυτό το διαφορετικό και ξεχωριστό από την καθημερινότητα!
Το καλύτερο νέο είναι ότι ανακοίνωσε σήμερα πως στον ιδιόκτητο αμπελώνα πίσω από το οινοποιείο, εγκατάστησαν έναν μετεωρολογικό σταθμό σε συνεργασία με το Τμήμα Μετεωρολογίας του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος – Cyprus MOA, μετά από το αίτημα του γεωπόνου μας Γιώργου Γκένου.
Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους «η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον μια δυσάρεστη πραγματικότητα με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, ειδικότερα στη γεωργία του τόπου μας.
Ο μετεωρολογικός σταθμός μετράει τις κλιματικές συνθήκες στον αμπελώνα και μεταδίδει στοιχεία τα οποία συλλέγουμε. Κατά την επεξεργασία των κλιματικών δεδομένων, προκύπτουν συγκρίσεις με συσχέτιση των φαινολογικών σταδίων που μας επιτρέπουν να προσαρμόσουμε ανάλογα τις ενέργειες μας και μας βοηθούν στην έγκαιρη πρόβλεψη ασθενειών του αμπελιού όπως ο βοτρύτης, ο περονόσπορος, το ωίδιο και άλλες ασθένειες που μπορούν να εμφανιστούν στον αμπελώνα.
Για το οινοποιείο μας, η τοποθέτηση του μετεωρολογικού σταθμού είναι μια προσπάθεια στην συνεχή εξέλιξη των πρακτικών που πραγματοποιούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας τα τελευταία χρόνια αφού σύμφωνα με τους ερευνητές, η κλιματική αλλαγή θα φέρει αλλαγές τέτοιες, που θα επηρεάζει και το terroir κάθε περιοχής. Ειδικά μιας τόσο ιδιαίτερης και μοναδικής όπως η περιοχή της Λαόνας».
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.