Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2021
Το Οινοποιείο «Vasilikon», στον Κάθηκα της Πάφου, είναι γνωστό εκτός από τα κρασιά του, και για τη ζεστή φιλοξενία του, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν και καλό κρασάκι αλλά και διάφορα, πρωτότυπα πιάτα (και θαλασσινά, επί της ευκαιρίας), κλείνοντας έτσι όλο το ξεχωριστό πακέτο της απόδρασης.
Ο χώρος του και συγκριμένα το μπαλκόνι του, θα σε ταξιδέψει σε άλλους κόσμους. Εξάλλου, χρειαζόμαστε πού και πού, αυτό το διαφορετικό και ξεχωριστό από την καθημερινότητα!
Το καλύτερο νέο είναι ότι ανακοίνωσε σήμερα πως στον ιδιόκτητο αμπελώνα πίσω από το οινοποιείο, εγκατάστησαν έναν μετεωρολογικό σταθμό σε συνεργασία με το Τμήμα Μετεωρολογίας του Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος – Cyprus MOA, μετά από το αίτημα του γεωπόνου μας Γιώργου Γκένου.
Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους «η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον μια δυσάρεστη πραγματικότητα με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις, ειδικότερα στη γεωργία του τόπου μας.
Ο μετεωρολογικός σταθμός μετράει τις κλιματικές συνθήκες στον αμπελώνα και μεταδίδει στοιχεία τα οποία συλλέγουμε. Κατά την επεξεργασία των κλιματικών δεδομένων, προκύπτουν συγκρίσεις με συσχέτιση των φαινολογικών σταδίων που μας επιτρέπουν να προσαρμόσουμε ανάλογα τις ενέργειες μας και μας βοηθούν στην έγκαιρη πρόβλεψη ασθενειών του αμπελιού όπως ο βοτρύτης, ο περονόσπορος, το ωίδιο και άλλες ασθένειες που μπορούν να εμφανιστούν στον αμπελώνα.
Για το οινοποιείο μας, η τοποθέτηση του μετεωρολογικού σταθμού είναι μια προσπάθεια στην συνεχή εξέλιξη των πρακτικών που πραγματοποιούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας τα τελευταία χρόνια αφού σύμφωνα με τους ερευνητές, η κλιματική αλλαγή θα φέρει αλλαγές τέτοιες, που θα επηρεάζει και το terroir κάθε περιοχής. Ειδικά μιας τόσο ιδιαίτερης και μοναδικής όπως η περιοχή της Λαόνας».
Σχετικά


Ανοιξιάτικες προσφορές AEGEAN: Έκπτωση έως και 40% σε πτήσεις για τον Μάιο και τον Ιούνιο
Κάντε κράτηση έως τις 3 Απριλίου και απολαύστε εκπτωτικές τιμές για αποδράσεις ή επαγγελματικά ταξίδια στο δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air.

Το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο για το 2025, σύμφωνα με το Time Out
Ανάμεσα σε εντυπωσιακά τοπία και εξωτικά νησιά


Ένας Επιθεωρητής Παραλίας εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει το Ακρωτήριο Άσπρο να ξεχωρίζει
Μία από εκείνες τις παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε και να κάνετε μία βουτιά

Αλλάζουν από σήμερα τα ταξίδια στην Αγγλία
Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση βίζας για τους Ευρωπαίους

Το 5άστερο παραθαλάσσιο θέρετρο στο Πόρτο Χέλι, καλωσορίζει τη νέα σεζόν με μια ειδική προσφορά
Οι επισκέπτες που θα κάνουν κράτηση σε Σουίτα ή Beach House κατά τη διάρκεια του Απριλίου θα λάβουν μοναδικές προσφορές για τη νέα σεζόν

H Ryanair σε ταξιδεύει σε 19 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €14.99
Κλείσε τα εισιτήρια σου μέχρι τις 20 Μαρτίου και εξασφάλισε χαμηλά ναύλα


Αυτές είναι οι πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης - Απουσιάζει η Λευκωσία
Η Αθήνα συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο ηλιόλουστες ευρωπαϊκές πόλεις, παραδόξως όμως, δε βρίσκεται στη κορυφή

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες ενώ παραμένει η σκόνη
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα την παρουσία σκόνης στην ατμόσφαιρα, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ

Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία που σαρώνει τις Κυκλάδες
Φτάνει αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση