Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2021
Σε συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα φωταγωγηθούν συμβολικά κτήρια με τα εθνικά χρώματα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821 και την Παλιγγενεσία, όπως είχα ενημερώσει τις προάλλες και τον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Θεοχάρη Λαλάκο, θα φωταγωγήσουμε συμβολικά ορισμένα κτήρια με τα εθνικά χρώματα.
Συγκεκριμένα, από τις 24 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα προς τιμήν της Επανάστασης του 1821 το κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως και ένα σχολείο σε κάθε πόλη της Κύπρου.
Έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό κάποια σχολικά κτήρια σε κεντρική και περίοπτη θέση για να εξυπηρετείται ο σκοπός μας.
- Στη Λευκωσία θα φωταγωγηθεί η Α’ Τεχνική Σχολή στην είσοδο της πόλης, αλλά και τιμής ένεκεν το Παγκύπριο Γυμνάσιο.
- Στη Λεμεσό, το Λύκειο Αποστόλου Παύλου και Πέτρου,
- Στη Λάρνακα το Παγκύπριο Λύκειο,
- Στην Πάφο το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και
- Στο Παραλίμνι το Λύκειο Παραλιμνίου
Επιπρόσθετα, μετά από συνεννοήσεις που έγιναν θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα και το κεντρικό στάδιο της χώρας, το Γ.Σ.Π., από τις 24 μέχρι τις 28 Μαρτίου».
Σχετικά

Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ορεινά - Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα 10 πιο επισκέψιμα μέρη του πλανήτη
Είτε αναζητάτε ιστορία, περιπέτεια ή πολυτέλεια, αυτές οι πόλεις τα έχουν όλα!

Η Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια στην Αθήνα και σε άλλους 5 προορισμούς, με €14.99
Μόο για δύο μέρες


Σήμερα η αποκάλυψη του iPhone 17: Τα μοντέλα, οι τιμές και η τεχνητή νοημοσύνη
Η παρουσίαση του iPhone 17 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της εταιρείας, στο θέατρο Steve Jobs του Cupertino

Oktoberfest 2025: Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα γίνουν φέτος στο Μόναχο
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο επιστρέφει


Αυτή είναι η ευρωπαϊκή πόλη που θα στολιστεί πρώτη φέτος τα Χριστούγεννα
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει.