Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαρτίου 2021
Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και με την Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή να ερμηνεύει τον εθνικό ύμνο πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης, η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Ο πρωθυπουργός αφίχθη στο ιερό βράχο λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί κι ενώ τα μέλη της μπάντας του Στρατού είχαν παραταχθεί νωρίτερα για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε τους παριστάμενους και είχε σύντομη συνομιλία με την Αναστασία Ζαννή.
Στις 8 ακριβώς αφίχθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία συνοδευόταν από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υπασπιστές των τριών Σωμάτων του Στρατού.
Μετά την απόδοση των τιμών, η Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός οδηγήθηκαν στον χώρο της σημαίας, η οποία άρχισε να υψώνεται προς τον αττικό ουρανό στις 8.03 ακριβώς, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού που εκτέλεσε στρατιωτικό εμβατήριο. Αμέσως μετά, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή έψαλλε τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Διονύσιου Σολωμού.
Στην στρατιωτική μπάντα συμμετείχαν κορυφαίοι μουσικοί απ' όλα τα Σώματα του Στρατού, ενώ παρούσα στην τελετή ήταν και η προεδρική φρουρά. Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία μετρά στην καριέρα της αρκετές εμφανίσεις σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις, συμμετείχε στη σημερινή έπαρση της σημαίας έπειτα από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ.
Μετά το πέρας της τελετής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αποχώρησαν προκειμένου να παραστούν στη δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν