Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2021
«Η καθιέρωση ενός «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού» (Digital Green Certificate) ευρείας χρήσης και η χρησιμοποίηση/φύλαξη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από αεροπορικές εταιρείες στα πλαίσια ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, είναι θέματα τα οποία βρίσκονται στη δημόσια συζήτηση», σύμφωνα και με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαḯδου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το κοινό πρέπει να ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις».
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα ζήτησε την Κοινή Γνώμη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ), στο οποίο και συμμετέχω, και του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, αναφορικά με το προσχέδιο Κανονισμού για τη δημιουργία του «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού». Ο Κανονισμός αυτός σκοπεύει να διευκολύνει την διακίνηση προσώπων που κατέχουν τέτοιο πιστοποιητικό, από ένα κράτος μέλος σε άλλο.
Τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται σε ηλεκτρονική ή χάρτινη μορφή από τα κράτη μέλη, και θα πρέπει να εγγυώνται τη γνησιότητα, την εγκυρότητα και την ακεραιότητα των πιστοποιητικών με ηλεκτρονικές σφραγίδες ή παρόμοια μέσα. Οι πληροφορίες που θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό θα πρέπει να φαίνονται και σε αναγνώσιμο από τον άνθρωπο μορφότυπο, η διάταξη να είναι εύκολα κατανοητή και να διασφαλίζει την απλότητα και φιλικότητα προς τον χρήστη. Η έκδοση των πιστοποιητικών θα πρέπει να είναι δωρεάν, και η απόκτησή τους θα πρέπει να είναι εύκολη.
Τα θέματα που αφορούν στην προστασία προσωπικών δεδομένων θα συζητηθούν σε τηλεδιάσκεψη του ΕΣΠΔ, που θα πραγματοποιηθεί για υιοθέτηση Κοινής Γνώμης.
Μία άλλη εξέλιξη, αφορά στην οδηγία που εξέδωσε πρόσφατα το Center for Disease Control and Prevention των ΗΠΑ, με βάση την οποία οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να συλλέγουν από επιβάτες που ταξιδεύουν προς ΗΠΑ, πληροφορίες υγείας που σχετίζονται με τον COVID-19, να τις αποθηκεύουν και να τις παρέχουν σε Αρχές των ΗΠΑ. Οι πρακτικές λεπτομέρειες αυτού του εγχειρήματος δεν είναι ακόμη σαφείς. Δεδομένων των ανησυχιών για την προστασία των δεδομένων και της έλλειψης πρακτικών πληροφοριών, το ΕΣΠΔ αποφάσισε να ζητήσει από την ΙΑΤΑ (International Air Transfer Association) περαιτέρω εξηγήσεις επί του θέματος».
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα