Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2021
Προβληματική για τους επισκέπτες είναι η περιήγηση σε σημεία του φαραγγιού του Άβακα όπως και μετά από κάθε περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων και οι Αρχές πρέπει να λάβουν επιπλέον και σοβαρότερα μέτρα για βελτίωση της κατάστασης. Αυτό επισημαίνουν με δηλώσεις τους στο PafosNet τοπικές Αρχές της χερσονήσου.
Οι εν λόγω παράγοντες τονίζουν ότι οι λιγοστοί, έστω, λόγω πανδημίας επισκέπτες θέλουν να περπατήσουν, όμως η επικινδυνότητα του μονοπατιού εξαιτίας των συχνών πτώσεων βράχων, σε περιόδους κακοκαιρίας, όπως αυτή που προηγήθηκε, κάνει την επίσκεψη ιδιαιτέρως προβληματική. Για το θέμα, επεσήμαναν, απέστειλαν εδώ και τρία περίπου χρόνια και σχετικό υπόμνημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καλώντας τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς για την Κύπρο φαράγγι του Άβακα στη χερσόνησο του Ακάμα.
Απαντώντας στο υπόμνημα, ανέφεραν, ο τότε Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, επισήμανε ότι η κατάσταση του φαραγγιού του Άβακα επιθεωρήθηκε από κλιμάκιο αρμόδιων λειτουργών του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και του Τμήματος Δασών, ειδικότερα σε σχέση με την ευστάθεια των πρανών του.
Από την επιθεώρηση αυτή, προκύπτει ότι όπως και σε κάθε άλλο φαράγγι με ψηλά και κατακόρυφα πρανή, έτσι και στο φαράγγι του Άβακα, υπάρχει κίνδυνος βραχοπτώσεων.
Οι αρχές της περιοχής επιαημαίνουν ότι στις αρχές της φετινής χρονιάς, πριν εκδηλωθεί η πανδημία, είχαν γίνει κάποια βελτιωτικά έργα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα οποία ωστόσο χαρακτήρισαν "ππατσιαρίσματα" και ζήτησαν ολική και βάσει σχεδιασμού από ειδικούς βελτίωση της κατάστασης.
Σχετικά

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

«And Just Like That»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν που κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαΐου
Η Κάρι Μπράντσο ξανασμίγει με τον Έινταν