Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2021
Δύο εβδομάδες απομένουν για να ολοκληρωθεί ο κύκλος παραστάσεων του συγκλονιστικού έργου του Αντώνη Γεωργίου Σε κρίσιμη κατάσταση, που άγγιξε κοινό και κριτικούς χάρη στην αμεσότητά του και στην καθ’ όλα επιτυχημένη σκηνική του πραγμάτωση. Ένα έργο-καθρέφτης της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας, σκληρό και τρυφερό ταυτόχρονα.
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό σας συστήνουμε να εξασφαλίσετε εγκαίρως τα εισιτήριά σας.
«[…] ο τόπος έν’ ο άδρωπος, ελάλες μου κάποτε… […] άτε, είτε εννά ξυπνήσουμε είτε εννά πάμε που δαμέ τζ̆αι τζ̆ει ούλλοι».
Γραμμένο στη σύγχρονη καθομιλουμένη κυπριακή, το έργο του Αντώνη Γεωργίου, μια διαδοχή μονολογικών και διαλογικών σκηνών, εκτυλίσσεται έξω από την εντατική ενός νοσοκομείου. Πέντε πρόσωπα αναμετρώνται με το αίσθημα της αναμονής και της υποβόσκουσας απουσίας, έχοντας δύο πολυαγαπημένους τους ανθρώπους καθηλωμένους στο κρεβάτι της εντατικής σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε μια κατάσταση διαρκούς αναμονής, καλούνται να διαχειριστούν τη θλίψη που τους κατακλύζει και που οξύνει τα δικά τους συναισθήματα, τις αδυναμίες, τις επιθυμίες και τις δυσκολίες τους. Όλο αυτό τους οδηγεί σε μια ανασκόπηση της ζωής τους, σε αποφάσεις για αλλαγή, στην ανάγκη να προχωρήσουν, αν και δεν γνωρίζουν πού και, κυρίως, πώς.
Το βαθιά εξομολογητικό νέο έργο του Αντώνη Γεωργίου, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, βάζει στο επίκεντρο ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν σε πυκνό χρόνο τα όρια μιας πραγματικότητας τόσο άστατης όσο και η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Ένα συγκλονιστικά επίκαιρο σχόλιο για τη μεταιχμιακή φάση της κοινωνίας μας και τον αγώνα μας μέσα σε ένα ρευστό τοπίο όπου οι νίκες είναι αισθητά λιγότερες από τις ήττες, για το κοινό βίωμα του ενδεχόμενου της απώλειας και τη ζωτική μας ανάγκη για επαφή και επικοινωνία.
Ο σκηνοθέτης Αιμίλιος Χαραλαμπίδης προσεγγίζει με ευαισθησία το έργο του Γεωργίου, έχοντας στο πλευρό του μια δυνατή ομάδα ηθοποιών που καλούνται να δώσουν υπόσταση σε χαρακτήρες και πρόσωπα γνώριμα, που ζουν καταστάσεις εξίσου γνώριμες, καταστάσεις οριακές, κρίσιμες, πλην όμως βαθιά ανθρώπινες.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Σκηνικά: Σωσάννα Τομάζου
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη
Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Χριστόφορος Λάρκος
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοδούλου
Παίζουν: Μιχάλης Καζάκας, Ανδρέας Κούτσουμπας, Ζωή Κυπριανού,
Αντωνία Χαραλάμπους, Νάτια Χαραλάμπους, Χάρης Χαραλάμπους
Στις βιντεοπροβολές συμμετέχουν: Γιώργος Αχιλλέως, Φερνάντο Μούνζερ,
Εστέλλα Τεμπριώτου, Πόλυς Χατζηκώστας

Παραστάσεις
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Από 19 Φεβρουαρίου 2021
και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.
Εισιτήρια l Πληροφορίες
www.thoc.org.cy l Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717
Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)


-
Θέατρο ΘΟΚ
09 Απριλίου - 11 Απριλίου 2021
16 Απριλίου - 18 Απριλίου 2021
Σχετικά
«Έρκουμαι σαν καταρράκτης κάθετα»: Η νέα περφόρμανς της Έλενας Αγαθοκλέους
Μια σκοτεινή σκηνική παραβολή στην κυπριακή διάλεκτο για την απώλεια, τη μνήμη και έναν άνθρωπο που αποφασίζει να βουτήξει σε μια ρωγμή.
Η βραβευμένη περφόρμανς «Σεμπάστιαν» έρχεται για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία
Οι Nova Melancholia και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας προσεγγίζουν τον Άγιο Σεβαστιανό ως ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, επιθυμίας, πόνου και μαρτυρίου.
«Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»: Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν στη σκηνή
Οι Αντι-Δρώντες παρουσιάζουν για τρεις βραδιές στο Σατιρικό Θέατρο την αγαπημένη ιστορία του Γιώργου Τζαβέλλα.
«Η Κοιλιά» της Μαρίνας Βρόντη έρχεται στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη και με τη Μαρίλια Χαριδήμου επί σκηνής
Όταν ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ στη σκηνή
Μια ευρηματική παράσταση χοροθεάτρου «γιγαντιαίων» διαστάσεων, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, για μικρούς και μεγάλους
Το βραβευμένο «Brandy Sour» της Κωνσταντίας Σωτηρίου ζωντανεύει από το Θέατρο Αντίλογος
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί συναντιούνται σε μια δίγλωσση παράσταση για τη δόξα, την πτώση και τον διχασμό της Κύπρου
«Τα Μωρά τα Φέρνει ο Πελαργός» στο Θέατρο Ανεμώνα
Η αγαπημένη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο
Η Έμιλυ Κολιανδρή γίνεται η βασίλισσα Αμαλία στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας
Η πολυσυζητημένη παράσταση «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας
“Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε”: Η αστυνομική κωμωδία μυστηρίου των Ρέππα–Παπαθανασίου ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο
Μια νύχτα. Ένα μυστήριο. Πολλά ψέματα. Και μια εξαφάνιση…
«Το Πλυντήριο» του Θανάση Τριαρίδη σε παγκύπρια πρεμιέρα στο θέατρο WhereHaus612
Σε μια δυστοπική κοινωνία ενός πολύ κοντινού μέλλοντος, δύο γυναίκες συναντιούνται τρεις φορές σε ένα δημόσιο πλυντήριο
Η αληθινή ιστορία της Μέδουσας ζωντανεύει στο Κυπριακό Μουσείο
Το μπεστ σέλερ «Stone Blind» της Natalie Haynes παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, μέσα από μια βιωματική θεατρική ανάγνωση με περισσότερους από 20 ηθοποιούς
«Στην αυλή του Αριστοφάνη» με τους Κώστα Βήχα και Μιχάλη Μουστάκα
Το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «Στην αυλή του Αριστοφάνη»