Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021
Το Facebook Inc δεν ειδοποίησε τους άνω των 530 εκατομμυρίων χρήστες του, των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών διέρρευσαν λόγω της αδυναμίας μιας λειτουργίας της πλατφόρμας πριν από το 2019 και προσφάτως δημοσιοποιήθηκαν σε μια βάση δεδομένων και δεν σχεδιάζει, αυτή την στιγμή, να το κάνει, είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.
Το Business Insider έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αριθμοί τηλεφώνων και άλλες λεπτομέρειες από λογαριασμούς χρηστών ήταν διαθέσιμοι σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Το Facebook ανέφερε, σε μια ανάρτηση σε μπλογκ χθες, ότι «κακόβουλοι παράγοντες» απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξαιτίας μιας αδυναμίας στο εργαλείο της πλατφόρμας για τις συγχρονισμένες επαφές.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σίγουρο ότι έχει πλήρη εικόνα σχετικά με το ποιοι χρήστες θα έπρεπε να ενημερωθούν. Είπε, επίσης, ότι έλαβε υπόψη του το γεγονός πως οι χρήστες δεν μπορούν να διορθώσουν το θέμα και ότι τα δεδομένα είναι δημοσίως διαθέσιμα, προκειμένου να αποφασίσει να μην ειδοποιήσει τους χρήστες. Το Facebook διαβεβαίωσε ότι επέλυσε το πρόβλημα μόλις το αναγνώρισε εκείνη την περίοδο.
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία, στοιχεία σχετικά με την κατάσταση υγείας του χρήστη ούτε κωδικούς πρόσβασης, σύμφωνα με το Facebook. Εντούτοις, τα δεδομένα που διέρρευσαν θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για χάκινγκ ή άλλες δόλιες χρήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά
