Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021
Η δημιουργία Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας, η επέκταση του παραλιακού μετώπου από τις Φοινικούδες μέχρι τη Βορόκληνη και η μετακίνηση του Κεντρικού Ταχυδρομείου της πόλης, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη, στη Λάρνακα.
Στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός και οι συνεργάτες του με τον Δήμαρχο και βουλευτές της Λάρνακας, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου των Ηνωμένων Εθνών (χώρος Πολιτικής Άμυνας) έναντι της Αλυκής Λάρνακας. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται να ληφθεί η μίσθωση του χώρου και στη συνέχεια το Τμήμα Αρχαιοτήτων να ετοιμάσει κτιριολογική μελέτη για τις ανάγκες στέγασης του Μουσείου».
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γ. Καρούσος το θέμα θα τεθεί ακολούθως ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου με την εισήγηση όπως προχωρήσει σχεδιαστικά (ανοικτός διαγωνισμός, επιλογή μελετητή κ.α.), υπολογισμός προϋπολογισμού και έγκριση κονδυλίου, ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός υλοποίησης του έργου. Στη συνέχεια το Υπουργείο Μεταφορών θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα προς υλοποίηση του Μουσείου.
Σχετικά
Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
H πρόγνωση μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Έρχονται ο ημιτελικός και τελικός του The Voice με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον
Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 18 διαγωνιζόμενοι που διεκδικούν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό
Bridgerton 4: Επιστρέφει με νέα σεζόν και κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ - Η υπόθεση
Το πρώτο μέρος της σειράς του Netflix θα προβληθεί σε έναν μήνα περίπου
Βροχές, άνεμοι και καταιγίδες στο μενού του καιρού- Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026, σύμφωνα με το BBC
Πλούσια τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια φύση -από τη Φινλανδία μέχρι τη Φιλαδέλφεια -περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.