Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2021
Ζωγραφιές σε λευκές φανέλες και με το σύνθημα «Ευτυχία», οι μαθητές του ΚΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού έγινε το πρώτο σχολείο της μεγαλύτερης «μπουγάδας ευτυχίας» που θα απλωθεί στην Κύπρο.
Όλα αυτά στο πλαίσιο δράσης δημοτικών της Λεμεσού υπό τον τίτλο Απλώνω Ευτυχία.
«Ευτυχία είναι η οικογένειά μου». «Ευτυχία είναι το παιχνίδι». Είναι μερικά από τα μηνύματα που πέρασαν οι μαθητές, που κρύβουν όμως πίσω τους ένα κοινό μήνυμα όπως εξήγησε μιλώντας στο SigmaLive, η Διευθύντρια του σχολείου Νίκη Μικελλίδου. «Θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά και σ΄όλο τον κόσμο πως μπορεί να περνάμε δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας αλλά υπάρχει ελπίδα».
«Ζητήσαμε από τα παιδιά να γράψουν στις λευκές φανέλες που τους δόθηκαν τι σημαίνει για αυτούς ευτυχία. Καταλήξαμε, μαζί με τους μαθητές, πως ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ευτυχία», είπε.
Εκτός από το μήνυμα για ευτυχία, οι μαθητές θέλησαν να δώσουν «φως» σ΄άλλα παιδιά που το χρειάζονται.
«Σ΄όλες τις φανέλες ζωγραφίστηκε ένα αστέρι για κάθε παιδί που χάθηκε. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι μαθητές εργάστηκαν αφιλόκερδός είτε ετοιμάζοντας γλυκά, λαμπάδες είτε βοηθώντας στις δουλείες του σπιτιού τους. Μάζεψαν χρήματα και σήμερα δόθηκαν για ενίσχυση του Συνδέσμου Ένα Όνειρο Μια Ευχή» , είπε η κα Μικελλίδου.
Οι μαθητές του σχολείου μάζεψαν συνολικά τέσσερις χιλιάδες ευρώ τα οποία επιδόθηκαν σήμερα στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιώργο Πενηνταέξ.
Την σκυτάλη θα πάρουν άλλα δέκα σχολεία της Λεμεσού και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού όλες οι φανέλες θα κρεμαστούν σε ένα μακρύ σχοινί σε παραλιακό μέτωπο σχηματίζοντας μια τεράστια «μπουγάδα ευτυχίας.
Σχετικά


Ποια είναι τα πιο απογοητευτικά τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου
Οι κριτικές των ταξιδιωτών υποδεικνύουν ότι πολλά από τα αξιοθέατα της Ευρώπης που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα αξιοθέατα είναι απογοητευτικά και ασφυκτικά γεμάτα

Ελληνικό νησί στην κορυφή των αυθεντικών νησιωτικών προορισμών – «Μοναδική γοητεία»
Μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν ασβεστωμένα σπίτια, ελικοειδή δρομάκια και η επιβλητική καστροπολιτεία που «παρακολουθεί» την Αστυπάλαια για αιώνες, σύμφωνα με το MSN.com

Εαρινή Ισημερία 2025: Πότε είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης
Είναι η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα


Γιατί όλοι μιλούν για το «Adolescence», τη σειρά του Netflix που είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού
Στην κορυφή του Netflix είναι μια βρετανική σειρά μόλις 4 επεισοδίων που θα πρέπει να δουν όλοι οι γονείς

H Ryanair σε ταξιδεύει σε 26 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €14.99
Κλείσε τα εισιτήρια σου μέχρι τις 20 Μαρτίου και εξασφάλισε χαμηλά ναύλα

Τα 68 ξενοδοχεία στην Ελλάδα στα οποία απένειμε «κλειδιά» η Michelin
Στόχος τους είναι να οδηγήσουν τους ταξιδιώτες σε καταλύματα που ξεχωρίζουν για τη μοναδική φιλοξενία τους, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, τη ζεστή υποδοχή και το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν

Τα 20 ξενοδοχεία της Κύπρου που ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται
Ανακαινίζονται τα ξενοδοχεία στις παραλακιακές περιοχές της χώρας

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι – Αναλυτικά η πρόγνωση
Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για καταιγίδες.


Cali Resort & Spa: Επιστρέφει για να προσφέρει μια νέα εποχή ευεξίας και εκλεπτυσμένης φιλοξενίας!
Η ωδή στις αισθήσεις επιστρέφει, εκεί όπου η κομψότητα και η ηρεμία ζωντανεύουν ξανά!