Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2021
Σκόνη αναμένεται να πλήξει και πάλι από αύριο την Κύπρο, με το Σάββατο οι συγκεντρώσεις της σκόνης να είναι αυξημένες.
Σημειώνεται ότι στις 7 Απριλίου και πάλι τα επίπεδα σκόνης ήταν ψηλά με την πρωτεύουσα να κυριαρχεί.
Πιο συγκεκριμένα τα επίπεδα σκόνης ήταν τα εξής:
• Λευκωσία: 209 μg/m3
• Λεμεσός: 70 μg/m3
• Λάρνακα: 70 μg/m3
• Πάφος: 48 μg/m3
• Παραλίμνι: 54 μg/m3
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία η οριακή τιμή αναφέρεται στη μέση ημερήσια τιμή και δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).
Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι τα επίπεδα σκόνης θα ξεκινήσουν να είναι ορατά από αύριο ενώ το Σάββατο θα αυξηθούν.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένεται από αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται να αυξηθούν το Σάββατο.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος.
Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από νεφώσεις στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί πολύ πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Πότε τίθεται σε ισχύ
Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία με ισχυρούς ανέμους - Άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Κολύμπι με φόντο τον Άιφελ: Oι Παριζιάνοι μπορούν (από σήμερα) να κολυμπήσουν ξανά στον Σηκουάνα
Για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια, το Παρίσι «βουτάει» ξανά στον Σηκουάνα, μετά από ένα φιλόδοξο έργο καθαρισμού


Η Ryanair θα μεγαλώσει τις διαστάσεις της χειραποσκευής για την καμπίνα
Το αντικείμενο θα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη

Καυτός Ιούλιος: Έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Διαμονή σε ένα υπέροχο τριγωνικό σπιτάκι, που κρύβεται μέσα στο δάσος της ορεινής Κύπρου
Το ξύλινο σπιτάκι που συνδυάζει την απλότητα με την άνεση

Η Lidl Κύπρου στηρίζει για ακόμα μία χρονιά την καλοκαιρινή κατασκήνωση του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
Έμπρακτη προσφορά της εταιρείας προς τον οργανισμό για την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών


Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Αισθητή άνοδος τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Pendeli Resort στις Πλάτρες
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες

Squid Game: America-Έρχεται το αμερικανικό spin-off με σκηνοθέτη τον David Fincher!
Το φαινόμενο Squid Game ταξιδεύει στο Λος Άντζελες με νέα ιστορία και βαριά ονόματα στο τιμόνι