Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2021
Όλοι οι φορείς του τουρισμού και στην Κύπρο και στο εξωτερικό παραδέχονται ότι η οποιαδήποτε ανάκαμψη του τουρισμού, όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια, θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το θέμα του εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.
Σε δηλώσεις του μετά τον εμβολιασμό μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Περδίος είπε πως «είναι πολύ σημαντικό και γενικώς αντιληπτό ότι για να επανέλθουμε στην κανονικότητα ο δρόμος περνά μέσα από τα εμβόλια και πιστεύω ότι όλα κάνουν εξίσου τη δουλειά τους».
«Άρα ξεκινώντας πρώτα από αυτό είναι ο βασικός λόγος που όλοι μας πρέπει να επιδιώξουμε να εμβολιαστούμε. Από εκεί και πέραν είναι αυτονόητο ότι όσο πιο πολύς κόσμος εμβολιαστεί στην Κύπρο τόσο πιο πολύ ανοσία θα έχουμε και τόσο πιο πολλές θα είναι οι πιθανότητες η χώρα μας να πάει καλύτερα φέτος όσον αφορά τον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Περδίος.
Ανέφερε πως αυτό που ρωτούν συνεχώς οι εταίροι μας από το εξωτερικό είναι πώς είναι τα πράγματα εδώ, πώς είναι η επιδημιολογική εικόνα, πόσα τεστ κάνουμε, τι είναι το ποσοστό θετικότητας, πόσοι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι.
Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για το θέμα του τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως «δυστυχώς τα πράγματα μεταβάλλονται τόσο συχνά που είναι αδύνατο για τον οποιονδήποτε να κάνει προβλέψεις, εκτιμήσεις κτλ διότι πλέον το πιο εύκολο πράγμα είναι χώρες να κλείσουν, να μπουν σε lockdown, και κατ` επέκταση ακυρώνονται προγράμματα αεροπορικών εταιρειών και οργανωτών ταξιδίων». Άρα είναι άκρως παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε εκτίμηση διότι ουσιαστικά και εκτίμηση να είναι σημερινή δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία, σημείωσε.
Επεσήμανε πως αρκετές είναι οι αεροπορικές εταιρείες ή οι οργανωτές ταξιδίων που μπορεί σήμερα να έχουν πρόγραμμα αλλά με βάση μια απόφαση είτε της δικής τους Κυβέρνησης ή της δικής μας να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα. «Άρα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκείνο που για μας έχει μεγάλη σημασία είναι το εξής: σε μια εξίσωση που αφορά το πτητικό πρόγραμμα οργανωτών ταξιδίων ή αεροπορικών εταιρειών παίζουν ρόλο δυο πράγματα. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες από τη χώρα προέλευσης και οι δικές μας ταξιδιωτικές οδηγίες ή το δικό μας πρωτόκολλο εδώ στην Κύπρο», πρόσθεσε.
Επεσήμανε πως «εμείς έχουμε φροντίσει να παρέχουμε ένα πρωτόκολλο σταθερότητας, να μπορεί οποιοσδήποτε να έρθει στην Κύπρο φτάνει να έχει τα τεστ που πρέπει, χωρίς να χρειάζεται να μπει σε καραντίνα, χωρίς να διακόπτονται οι πτήσεις. Άρα θεωρώ ότι ως Κύπρος έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να είμαστε δεκτικοί προς οποιονδήποτε θέλει να έρθει στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα αυτό περιμένουμε τώρα και εξαρτιόμαστε από ταξιδιωτικές οδηγίες των χωρών του εξωτερικού», κατέληξε ο κ. Περδίος.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου στηρίζει το Σαρακοστιανό τραπέζι με μειώσεις τιμών -15% σε βασικά προϊόντα
Με το βλέμμα στον καταναλωτή η εταιρεία προσφέρει ποιότητα και οικονομία και την περίοδο της Σαρακοστής.
“Έφυγε” η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η σπουδαία βυζαντινολόγος και ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
45 εκδρομικοί χώροι για να περάσεις όμορφα στη φύση την Καθαρά Δευτέρα
Γιορτάζουμε την αρχή της Σαρακοστής και κόβουμε την μούττη της σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο
«Beat My Guest»: Ένα ξεχωριστό μουσικό game show κανει πρεμιέρα στο Σίγμα
Το μουσικό game show που θα μας κρατάει συντροφιά καθημερινά με κεφάτες homemade συναυλίες
Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου
Απέσπασε μία διεθνή διάκριση καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που προτείνεται να επισκεφθεί κανείς το 2026 για «slow travel»
«The Floor»: Όλα όσα θα γίνουν στο επεισόδιο της Παρασκευής
Οι δυναμικές αναμετρήσεις γνώσεων με στόχο το «Χρυσό Τετράγωνο» συνεχίζονται
5 ξεχωριστές εξορμήσεις εντός Κύπρου για τις αργίες των Καρναβαλιών και της Καθαράς Δευτέρας
Ετοιμάσου για μία μίνι εκδρομή για να απολαύσεις τις ομορφιές της άνοιξης στην ύπαιθρο
10 όμορφα πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
10 εικόνες από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή Παιδική Παρέλαση της Λεμεσού
Χιλιάδες παιδιά γέμισαν χρώμα και χαμόγελα την παραλιακή Λεμεσό
Tι θα δούμε στο Happy Traveller αυτο το Σάββατo
Το εντυπωσιακό Zip Line του Ευτύχη διπλα απο τους καταρράκτες του Νιαγάρα
Με αυτές τις 2 αεροπορικές εταιρείες, τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν
Τώρα η οικογένεια έρχεται πρώτη και το μόνο που θα σε απασχολεί είναι να ανακαλύψετε μαζί νέους προορισμούς και να δημιουργήσετε αναμνήσεις.