Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2021
Ένας Οικιακός Κομποστοποιητής μπορεί να κατασκευαστεί πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις, με άχρηστα παλέτα που ίσως έχεις στην αυλή σου..
Την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στις 11.00 πμ στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, θα πραγματοποιηθεί κατασκευή Οικιακού Κομποστοποιητή με την χρήση άχρηστων παλέτων. Η κατασκευή θα γίνει από λειτουργό του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Στο χώρο θα γίνεται και ενημέρωση για την χρήση και τα οφέλη της κομποστοποίησης στο κάθε σπίτι.
Κατασκευάζουμε μαζί τον κομποστοποιητή μας, μαθαίνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι να τον χρησιμοποιούμε και μειώνουμε τα απόβλητα του σπιτιού μας, με σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την υγεία της δικής μας οικογένειας αλλά και όλου του πλανήτη.
Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, μια υπαίθρια τοπική αγορά που διοργανώνεται κάθε Κυριακή από τις 9.00 π.μ μέχρι τις 2.00 μ.μ, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, με σκοπό την διάθεση τοπικών προϊόντων από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες και για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής της Ορεινής Λάρνακας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, Μέτρο 16 - Καθεστώς 16.4.
***Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.
Σχετικά
Η Λάρνακα διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Νερού
Μία μέρα αφιερωμένη στο πιο πολύτιμο αγαθό
Καράβι στο Βουνό: Ποίηση σε χάρτινα καραβάκια στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η δράση βασίζεται στη συμμετοχή και τη διάδραση: κάθε αναγνώστης μπορεί να κρατήσει το ποίημα ή να το αφήσει ξανά στη θέση του
Μια μεγάλη γιορτή ετοιμάζει και φέτος το Τεχνοδρόμιο με την αφορμή των Ημερών Αφήγησης και Ποίησης
Εορτάζονται κάθε χρόνο στις 20 και 21 Μαρτίου αντίστοιχα
O Απρίλιος στο Θέατρο Ριάλτο
Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει το πρόγραμμα του για τον μήνα Απρίλιο.
13 ανοιξιάτικες αυλές σε γουστόζικα καφενεδάκια της Παλιάς Λευκωσίας
Όμορφα πρωινά και απογεύματα παρέα με καφέ, ποτό και καλούς φίλους
25η Μαρτίου στη φάρμα, με πλούσιο μπουφέ!
Μια γιορτινή μέρα γεμάτη παράδοση, γεύσεις και όμορφες στιγμές στη φύση!
Ένα σύγχρονο τσίρκο έστησε την τέντα του στη Λευκωσία (και όλη την πόλη στην ουρά του!)
Η εντυπωσιακή παράσταση τσίρκου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της εβδομάδας
Agenda Week: 10 ξεχωριστές προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Μουσική, θέατρο και μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης σε όλη την Κύπρο – οι προτάσεις που αξίζει να βάλεις στην ατζέντα σου.
Ένα διήμερο γεμάτο ξεναγήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια μελέτης της φύσης της Κύπρου
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δασών το Τμήμα Δασών διοργανώνει ξεναγήσεις στα μονοπάτια μελέτης της φύσης και στον Δασικό Σταθμό Πλατανιών
Το CYBERNESS Easter Market επιστρέφει τον Απρίλιο στη Λεμεσό
Στις 4 και 5 Απριλίου, ο χώρος του Kolla μεταμορφώνεται σε έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο, εμπνευσμένο από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"
Εκδήλωση με θεμα την παγκόσμια ημέρα νερού
Ένα ξεχωριστό Fun Day για όλη την οικογένεια
Η Κύπρος στο Επίκεντρο της Παγκόσμιας Καινοτομίας για τη Μακροζωία: Έρχεται το Cyprus EMEA Healthspan Summit 2026
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης επιστήμονες, πρωτοπόροι της βιοτεχνολογίας, επενδυτές και φορείς χάραξης πολιτικής