Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2021
Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι συνδρομητές του Netflix σε όλο τον κόσμο έχει πλέον επιβραδυνθεί, μετά την εκρηκτική αύξησή τους εν μέσω πανδημίας πέρυσι. Περίπου 3,98 εκατομμύρια ήταν οι νέοι συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο του 2021 (εκ των οποίων τα 1,8 εκατομμύρια στην Ευρώπη και τα 1,36 εκατ. στην Ασία), έναντι πρόβλεψης για 6,2 εκατομμύρια διεθνώς.
Αυτό είχε ως συνέπεια οι μετοχές της εταιρείας να σημειώσουν «βουτιά» 11% στο αμερικανικό Χρηματιστήριο λόγω απογοήτευσης των επενδυτών, μειώνοντας έτσι κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια τη χρηματιστηριακή αξία του. Η μετοχή είχε ανέβει κατά 27% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.
Οι αναλυτές, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προβλέπουν ότι σταδιακά, καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και οι άνθρωποι θα «ξεμυτίζουν» ολοένα συχνότερα από το σπίτι-καταφύγιό τους, η παρακολούθηση του Netflix θα φθίνει, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.
Το 2020 το Netflix είχε προσθέσει 15,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, καθώς οι άνθρωποι έμειναν περισσότερο στο σπίτι τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συνδρομητών (9,3 εκατομμύρια) είχε προέλθει από την Ασία, μία αύξηση 65% έναντι του 2019.
Όμως, η πανδημία εξελίχθηκε σε δίκοπο μαχαίρι για το Netflix, καθώς αναγκαστικά έβαλε «φρένο» στις νέες παραγωγές του. Το Netflix ανακοίνωσε ότι αυτή η έλλειψη νέων παραγωγών πιθανώς συνέβαλε στην επιβράδυνση της αύξησης των συνδρομητών στην αρχή του 2021 και εκτίμησε πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί και στο δεύτερο τρίμηνο φέτος (προβλέπει την προσθήκη μόνο ενός εκατομμυρίου νέων συνδρομητών, έναντι των προβλεπόμενων 4,8 εκατομμυρίων). Αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με την προσθήκη νέων σειρών και ταινιών στο πρόγραμμά του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, όταν θα κυκλοφορήσουν νέες σεζόν δημοφιλών σειρών («You», «Money Heist», «The Witcher», «Sex Education» κ.ά.) και ταινιών (όπως οι «Red Notice» με τους Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς και «Don’t look up» με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ και Μέριλ Στριπ).
Το ανταγωνιστικό Disney+ της Walt Disney Co κερδίζει συνεχώς έδαφος και τον Μάρτιο ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι διπλάσιων του Netflix (207,6 εκατ.) στο τέλος Μαρτίου 2021. Πάντως, παρά την επιβραδυνόμενη ανάπτυξή του, το τελευταίο ανέφερε μεγάλα έσοδα 7,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 1,71 δισ. δολ. (έναντι 709 εκατ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο του 2020), όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το BBC και το πρακτορείο Reuters.
Σχετικά

14 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογραφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"

Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στις Πλάτρες θα βλέπουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια
Η καρδιά των Πλατρών μεταμορφώνεται σε ένα παλιό, αγαπημένο σινεμά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wicked: Μέρος Δεύτερο»
Η συνέχεια της ιστορίας φέρνει ξανά στην οθόνη τις Σίνθια Ερίβο και Αριάνα Γκράντε

Προβολή ντοκιμαντέρ για τα 60 χρόνια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Τη σκηνοθεσία του 50λεπτου ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, υπογράφει η Λιάνα Κωνσταντίνου

Νικ Τζόνας: Θα υποδυθεί τον θρυλικό Πολ Στάνλεϊ στην βιογραφική ταινία των KISS
Ο δημοφιλής τραγουδιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή για τον ρόλο