Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2021
Το Μονοπάτι της Φύσης Βατερή βρίσκεται στην Κακοπετριά της επαρχίας Λευκωσίας και είναι ένα από τα μικρά και όμορφα Μονοπάτια της Φύσης στην Κύπρο.
Το μονοπάτι της Φύσης Βατερή δημιουργήθηκε στη δυτική όχθη παραποτάμου του Κλάριου και σε όλο το μήκος του ακολουθεί την πορεία του ποταμού. Μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια, σκλήδρους και δρύες και ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους μεταφέρει τους περιπατητές σε πανέμορφα τοπία.
Ξύλινες γέφυρες διαπερνούν τον ποταμό και οδηγούν σε άλλα μονοπάτια, αλλά και σε διάφορα σημεία εντός του παλαιού χωριού της Κακοπετριάς. Στη διαδρομή έχουν τοποθετηθεί παγκάκια που δίνουν την ευκαιρία ξεκούρασης στους περιπατητές και παράλληλα τη δυνατότητα να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου. Ο ήχος του κελαρύσματος των πουλιών δένει αρμονικά με αυτόν του κελαρύσματος των νερών του ποταμού που χαρίζει ζωή στην κοιλάδα της Σολέας.
Στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται μια πολύ παλιά βρύση με κρύο και κρυστάλλινο νερό, η οποία πρόσφερε τη δροσιά της στους κατοίκους της Κακοπετριάς από πολύ παλιά. Πρόκειται για τη Βρύση Βατερή, η οποία έδωσε το όνομά της και στο μονοπάτι.
Το Μονοπάτι της Φύσης Βατερή είναι προσεγγίσιμο από πολλά σημεία μέσα από τον παλιό οικισμό της Κακοπετριάς και λόγω της μοναδικής ομορφιάς του, είναι τόπος γυρισμάτων για αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές και βίντεο κλιπ τραγουδιών.
Στοιχεία διαδρομής
Αφετηρία: 100 περίπου μέτρα από την είσοδο στην παλιά Κακοπετριά, από το σημείο της «Πέτρας του Ανδρογύνου».
Μήκος: 1 χλμ. περίπου
Βαθμός δυσκολίας: 1
Σχετικά
“Έφυγε” η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η σπουδαία βυζαντινολόγος και ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
45 εκδρομικοί χώροι για να περάσεις όμορφα στη φύση την Καθαρά Δευτέρα
Γιορτάζουμε την αρχή της Σαρακοστής και κόβουμε την μούττη της σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο
«Beat My Guest»: Ένα ξεχωριστό μουσικό game show κανει πρεμιέρα στο Σίγμα
Το μουσικό game show που θα μας κρατάει συντροφιά καθημερινά με κεφάτες homemade συναυλίες
Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου
Απέσπασε μία διεθνή διάκριση καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που προτείνεται να επισκεφθεί κανείς το 2026 για «slow travel»
«The Floor»: Όλα όσα θα γίνουν στο επεισόδιο της Παρασκευής
Οι δυναμικές αναμετρήσεις γνώσεων με στόχο το «Χρυσό Τετράγωνο» συνεχίζονται
5 ξεχωριστές εξορμήσεις εντός Κύπρου για τις αργίες των Καρναβαλιών και της Καθαράς Δευτέρας
Ετοιμάσου για μία μίνι εκδρομή για να απολαύσεις τις ομορφιές της άνοιξης στην ύπαιθρο
10 όμορφα πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
10 εικόνες από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή Παιδική Παρέλαση της Λεμεσού
Χιλιάδες παιδιά γέμισαν χρώμα και χαμόγελα την παραλιακή Λεμεσό
Tι θα δούμε στο Happy Traveller αυτο το Σάββατo
Το εντυπωσιακό Zip Line του Ευτύχη διπλα απο τους καταρράκτες του Νιαγάρα
Με αυτές τις 2 αεροπορικές εταιρείες, τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν
Τώρα η οικογένεια έρχεται πρώτη και το μόνο που θα σε απασχολεί είναι να ανακαλύψετε μαζί νέους προορισμούς και να δημιουργήσετε αναμνήσεις.
Ελληνικό νησί γίνεται αντικείμενο λατρείας για τους Βρετανούς
Ξεχωρίζει για τα γραφικά χωριά του, τη γαστρονομία και τις πεζοπορίες εξερεύνησης στο όρος Κέρκης