Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2021
Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, οι αερογραμμές έχουν ανοίξει ξανά φτερά ανακοινώνοντας μάλιστα πολύ δελεαστικούς προορισμούς... κι εμείς ψάχνουμε για τα ιδανικά εκείνα μέρη που θα μας χαρίσουν φέτος όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.
Φυσικά η έρευνά μας πάντα αρχίζει από την Ελλάδα και τα υπέροχα νησιά της! Η χώρα, άλλωστε, είναι σε θέση να υποδεχτεί πάλι τους τουρίστες, ενώ αυτή τη στιγμή θεωρείται κι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου. Η χώρα διαθέτει τα προσόντα να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις με ποιοτικά μικρά καταλύματα, λογικές τιμές και αυθεντική φιλοξενία.
Τα πλεονεκτήματα των ελληνικών νησιών ενόψει της τουριστικής σεζόν που θα ξεκινήσει και επίσημα στις 14 Μαΐου παρουσίασε σε εκτενές δημοσίευμα (προ ημερών) και το δημοφιλές γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Με τίτλο «Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid», ο συντάκτης θέτει στο επίκεντρό του τα μικρά ελληνικά νησιά, στα οποία είτε ολοκληρώθηκε είτε ολοκληρώνεται σύντομα ο εμβολιασμός του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού.
Την κορυφή της λίστας, καταλαμβάνει η Άνδρος με τις 30 και πλέον παραλίες της.
Ακολουθεί η Εύβοια που γοητεύει με το μέγεθός της, τις φυσικές πηγές, το ορεινό στοιχείο, τα μονοπάτια και τις παραλίες.
Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Φολέγανδρος με τα κρυστάλλινα νερά και την ήρεμη αύρα της.
Επόμενο νησί η Λέρος που προσφέρεται για καταδύσεις.
Πέμπτος προορισμός στην κατάταξη είναι τα Κύθηρα για όσους λατρεύουν τη φύση αλλά και την ιστορία.
Στην έκτη θέση οι εκατομμύρια αναγνώστες του διεθνούς μέσου συναντούν την πεταλούδα του αιγαίου, την Αστυπάλαια που σαγηνεύει με τα ψαροχώρια της.
Τέλος, τη λίστα ολοκληρώνει η Σύρος με την επιβλητική αρχιτεκτονική της.
Σχετικά


Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός για το Πάσχα - «Αγγίζει» τους 31 βαθμούς σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Τα 10 κορυφαία κάμπινγκ στην Ευρώπη για φυσιολάτρες – Και ένα ελληνικό στη λίστα του Guardian
Από απομονωμένες κοιλάδες της Ισλανδίας και δάση της Σουηδίας, μέχρι μεσαιωνικά τοπία στη Σλοβενία και ήρεμες γωνιές στην Πορτογαλία

Τα σκαλιά σε πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που οδηγούν στον… παράδεισο
Αμέτρητα σκαλοπάτια που όμως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να τα ανέβει κανείς


Κλειστό θα παραμείνει έως και τις 11 Μαΐου το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο
Δες την σχετική ανακοίνωση

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα
Αίθριος ο καιρός σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη τις μέρες του Πάσχα

Πάσχα στην Ελλάδα: 6 νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα κατανυκτικά τους έθιμα
Μοναδικοί προορισμοί που παραδοσιακά έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό αυτή την περίοδο


Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στον Στρόβολο
Από τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου 2025 μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025

Ποια είναι η νέα ισπανική σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix τώρα
Ένας καινούριος κοινωνιοπαθής νεαρός δολοφόνος πήρε τη θέση του προηγούμενου στο top 10 της πλατφόρμας.

Τα μυστικά πίσω από την εμβληματική σειρά ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως κάθε χρόνο έτσι φέτος Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίζει να προβάλλεται στις τηλεοράσεις η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»