Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2021
Λίγες παλιές καρέκλες, μερικά λουλούδια, ένας τηλεφωνικός θάλαμος και μια ξύλινη βάση, αυτά χρειάστηκαν για την κατασκευή μιας ιδιαίτερης και μοναδικής στάσης λεωφορείων στην κοινότητα του Αγίου Θεόδωρου, στην επαρχία Λάρνακας.
Με στόχο την εξυπηρέτηση του κόσμου αλλά και τη δημιουργία όμορφων σημείων αναφοράς εντός της κοινότητας, τα συνεργεία του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και νέοι εθελοντές, αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να υλοποιήσουν μικρά πρότζεκτ στην περιοχή.
Ο Κοινοτάρχης του Άγιου Θεόδωρου, Ιάκωβος Στεφάνου, μίλησε στο aftodioikisi.com.cy με αφορμή την πρωτότυπη στάση και ανέφερε πως ετοιμάζονται πολλά άλλα έργα αυτού του ύφους αλλά και χαμηλού κόστους στην κοινότητα.
Όσον αφορά, στη στάση λεωφορείων, σημείωσε ότι για τη δημιουργία της χρειάστηκαν μερικές παλιές καρέκλες, τις οποίες έβαψαν λειτουργοί του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και εθελοντές, μια ξύλινη βάση, αρκετά πολύχρωμα λουλούδια, ενώ την τελευταία πινελιά στο χώρο έβαλε ένας παλιός τηλεφωνικός θάλαμος.
«Η συμβολή των νέων εθελοντών στην κατασκευή της συγκεκριμένης στάσης λεωφορείων ήταν καθοριστική», επισήμανε ο κ. Στεφάνου.

Έρχονται περισσότερα σημεία αναφοράς
Με γνώμονα ότι η τάση του τουρισμού στις μέρες μας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγίου Θεόδωρου προγραμματίζει τη δημιουργία περισσότερων μικρών σημείων αναφοράς στην περιοχή.
«Πλέον ο νέος και ο νεαρός οικογενειάρχης θέλει να πάει σε μια κοινότητα, να περπατήσει, να δει τι έχει, να κάνει τη βόλτα του και να φωτογραφηθεί σε κάτι ωραίο. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τα λεγόμενα Instagram spot», ανέφερε.

Το Πάρκο του Κυνηγού και η τεράστια κούνια…
Το Πάρκο του Κυνηγού δημιουργήθηκε σε έναν παλιό σκυβαλλότοπο, ο οποίος έκλεισε και δενδτροφυτεύτηκε το 2014-2015 από τους νέους της περιοχής.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί η καρέκλα του κυνηγού, με ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων.
Την ίδια ώρα γίνονται σκέψεις για κατασκευή μιας τεράστιας κούνιας τριών μέτρων ύψους, «μια κούνια διαφορετική από ό,τι έχουμε στο μυαλό μας», ξεκαθάρισε ο κ. Στεφάνου.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:





Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026