Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2021
Ο κορυφαίος Κύπριος σκοπευτής εξασφάλισε για 5η φορά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ύστερα από την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κροατία.
Ικανότητα, Αποφασιστικότητα, Εμπειρία. Αυτό ήταν το τρίπτυχο που συνέθεσε την ιστορική 5η πρόκριση του Γιώργου Αχιλλέως στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κύπριος Σκοπευτής εξασφάλισε την Ολυμπιακή κάρτα συμμετοχής στο Τόκυο, στο αγώνισμα Σκητ μέσω του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κροατία, κατακτώντας παράλληλα το αργυρό μετάλλιο στον αγώνα που συμμετείχαν 76 αθλητές.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συγχαίρει θερμά τον Γιώργο Αχιλλέως, για τη μεγάλη του επιτυχία εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία να είναι η απαρχή για κάτι ακόμη πιο σπουδαίο. Συγχαίρει επίσης θερμά τον προπονητή του Αντώνη Ανδρέου και τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου για το υπέροχο έργο που επιτελούν.
Ο Γιώργος Αχιλλέως είναι ο 4ος Σκοπευτής που γίνεται μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας μαζί με τους Δημήτρη Κωνσταντίνου (Σκητ), Άντρη Ελευθερίου (Σκητ) και Ανδρέα Μακρή (Τραπ), και το 13ο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας συνολικά. Ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου όταν θα κλείσει το παράθυρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αυξηθεί, και θα ξεπεράσει τους 15 που ήταν η αμέσως προηγούμενη αποστολή στο Ρίο.
Ο Γιώργος Αχιλλέως μαζί με τον Ανδρέα Καριόλου (Ιστιοπλοΐα), είναι οι δύο Κύπριοι αθλητές που θα συμμετάσχουν για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκίνησε την Ολυμπιακή του παρουσία πριν από 21 χρόνια με την πρώτη συμμετοχή στο Σίδνεϊ το 2000 όταν κατέλαβε την 23η θέση σε ηλικία 19 ετών. Το 2004 στην Αθήνα έφτασε στην 9η θέση, και το 2008 στο Πεκίνο άγγιξε το μετάλλιο, όταν έφτασε στην 5η θέση στη συμμετοχή του στον τελικό. Ακολούθησε η παρουσία του στο Λονδίνο με την 11η θέση. Το σερί διακόπηκε στο Ρίο το 2016, και τώρα επιστρέφει δριμύτερος στο Τόκυο όπου στις 25-26 Ιουλίου θα διεκδικήσει στο διήμερο διεξαγωγής του αγωνίσματος του Σκητ ό,τι καλύτερο.
Σχετικά


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών