Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2021
Tο Υφυπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την ανάπτυξη του τουρισμού της υπαίθρου και την προσέλκυση τουρισμού από νέες αγορές, έχει προβεί στην ετοιμασία σχετικού νομοσχεδίου με σκοπό την αναβάθμιση/διαφοροποίηση του κατασκηνωτικού τουρισμού.
Με το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί τροποποίηση της περί της Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νομοθεσίας [Ν.34(Ι)/2019, Ν.9(Ι)/2020, Ν.106(Ι)/2021, ΚΔΠ90/2019 και ΚΔΠ203/2021] εισάγονται πρόνοιες που εκσυγχρονίζουν το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα θέματα λειτουργίας των τουριστικών κατασκηνώσεων, ενσωματώνοντας παράλληλα και νέες διατάξεις που ρυθμίζουν την ανάπτυξη των κατασκηνώσεων πολυτελείας «Glamping», μιας νέας διεθνούς τάσης στο τουρισμό η οποία αναπτύσσεται ραγδαία σε παγκόσμια κλίμακα και συνδέεται με την εμπειρία πολυτελούς διαμονής στην ύπαιθρο.
Το νομοσχέδιο βασίστηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού, καθώς και σε εισηγήσεις και απόψεις που υποβλήθηκαν από εμπλεκόμενες Κυβερνητικές Υπηρεσίες και ενδιαφερόμενους, οι οποίοι κατά καιρούς υπέβαλαν σχετικές προτάσεις προς το Υφυπουργείο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από σήμερα τις 7 Ιουνίου 2021, να εξασφαλίσουν το σχετικό νομοσχέδιο από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού (εδώ) για να υποβάλουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 τις απόψεις και παρατηρήσεις τους.
Φωτογραφία: Shutterstock
Σχετικά

Ο Στρόβολος ανοίγει το Δημοτικό Μέγαρο για το κοινό (λόγω ζέστης)
Ανοικτός για χρήση από το κοινό, κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Το νέο, ειδυλλιακό resort της Αγίας Νάπας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του
Ένα premium adults-only καταφύγιο, όπου η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική συναντά τη φυσική ομορφιά της Αγίας Νάπας.

Ανακαλύψαμε το νέο glamping spot, ένα κρυμμένο μέρος, για ήρεμη διαμονή μέσα στη φύση, με φόντο τη θάλασσα
Το απόλυτο hideaway στην Κύπρο

Αν είσαι κάτοχος ιστορικού αυτοκινήτου, αυτό σε αφορά!
Κάλεσμα για δήλωση συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας Αγίας Νάπας

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη διεκδίκηση υποτροφιών από το ENAVSMA Foundation
Νέα ημερομηνία η 1η Αυγούστου

Travel + Leisure: Tο No 1 νησί στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι ελληνικό
Με λευκά χωριά και απέραντες αμμουδιές


Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου